Присутнім учасникам зібрання та журналістам вона повідомила, що на Вінниччині зареєстровано близько 2 тисяч платників податків, які займаються вантажними автоперевезеннями. При цьому, 105 із них – юридичні особи, решта – фізичні особи-підприємці. За 2012 рік платники податків, що здійснюють діяльність у сфері транспорту та зв’язку, сплатили до Зведеного бюджету понад 240 млн.грн., що складає 5 відсотків усіх надходжень податків і зборів Вінниччини. При цьому, надходження зросли на 21,6 млн.грн., або 10 відс.

Наразі, наголосила Ілонна Заскіна, податкова відомство як сервісна служба запроваджує нові послуги для всіх платників податків та створює максимально комфортні умови для добросовісних суб’єктів підприємництва, у т.ч. і для автоперевізників. Так, минулого року в регіоні було створено 14 Центрів обслуговування платників податків. На черзі відкриття такого Центру на Чечельниччині. З травня 2012 року розпочало роботу регіональне представництво Акредитованого Центру сертифікації ключів ІДД ДПС України. Суттєво зменшилась кількість планових перевірок, у т.ч. і платників-автоперевізників. Зокрема, впродовж 2012 року було проведено 23 планових документальних перевірки приватних підприємців та 1 перевірка транспортного підприємства – юридичної особи. За результатами податкового аудиту сума донарахувань склала 855,3 тис.грн. З них 734,4 тис.грн. є узгодженими і сплаченими до бюджету.

круглий стілПро позитивні зміни у митному оформленні автоперевезень інформував заступник начальника Вінницької митниці Сергій Буяльський. Зокрема, він зауважив, що після певних етапів модернізації служби у рамках реформи „Ближче до людей”, до повноважень митниці було включено функції усіх служб, що раніше діяли на кордоні. Серед них, санітарно-епідеміологічний контроль, масово-габаритний контроль тощо. Відтак, час проходження перевізниками митних постів було зменшено з 40-50 хвилин до 15-20 хвилин,

Своє бачення шляхів подальшої співпраці з податковою та митною службами висловили автоперевізники та представники громадських організацій.

Після конструктивного спілкування спільним рішенням було запропоновано суб’єктам підприємництва, що займаються вантажними перевезеннями, та громадським організаціям автоперевізників надіслати до податкової служби проблемні питання та пропозиції з практичного застосування діючих законодавчих та нормативних документів податкового і митного законодавства, з метою їх подальшого узагальнення та внесення відповідних змін.



Переглядів: 3920
Поширень: 0