Довга зима, морози та ожеледиця виявилися катастрофічними - на проїзній частині автомобільних доріг загального користування районів та вулицях населених пунктів утворилася значна ямковість, а на деяких ділянках - покриття проїзної частини практично зруйновано. Механізм цього явища простий – вода замерзала у тріщинах асфальту, лід розривав покриття, а транспорт розбивав його далі. Тому, особливо уражені ямковістю проїзні частини з інтенсивним автомобільним рухом та там, де рухається вантажний транспорт, у тому числі транзитний. Пошкодженні ямковістю виявились і вулиці населених пунктів, особливо магістральні.

За словами начальника відділу організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг УДАІ УМВС у Вінницькій області Дениса Фурманюка: «Такий стан вулично-дорожньої мережі призвів до того, що швидкість транспортного потоку на уражених ділянках складає не більше 30 км/год. Водії вимушені самі збавляти швидкість до цієї позначки без обмежувальних знаків. Крім цього, об’їжджаючи зруйновані ділянки доріг і вулиць водії вимушені їхати на смугу зустрічного руху, створюючи при цьому аварійні ситуації. Незадовільний стан дорожнього покриття призводить до руйнування і транспортних засобів, чим завдаються значні збитки їх власникам».

За дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова на території Вінницької області та Держави в цілому дорожньо-комунальними організаціями розпочато роботу по аварійній ліквідації ямковості. Орієнтовний термін проведення таких робіт – з 12 до 20 лютого поточного року.

На даний час Державтоінспекцією Вінниччини здійснюється комісійне позачергове обстеження вулично-дорожньої мережі та контроль за проведенням робіт з ліквідації ямковості для подальшого інформування керівництва Вінницької обласної державної адміністрації.

Раніше ми повідомляли про те,  як німці ремонтують дороги і як це робиться у нас.



Переглядів: 4041
Поширень: 0