Як з’ясували працівники міліції, молодий чоловік – сирота та інвалід дитинства проживав у квартирі, яка дісталась йому у спадок від матері.

До нього звернувся приятель-бізнесмен та попросив у борг понад 200 000 гривень. Звісно, що чоловік відмовив, оскільки таких грошей в нього просто не було. Тоді спритник запропонував позичити круглу суму під заставу квартири. Оскільки для цього був потрібен час, щоб зібрати документи, то приятель знайшов «благодійника», який відразу виклав більше 200 000 гривень, а в якості гарантій попросив укласти договір купівлі-продажу квартири . Товариш пообіцяв, що в короткі строки поверне борг, а договір відразу ж буде розірвано.

Вінничанин погодився, бо цінував давню дружбу більше за гроші.

Про те, що його ошукав товариш дізнався, коли на порозі квартири з’явилися її нові власники з вимогою покинути помешкання.

Потерпілий звернувся за допомогою в міліцію. За його заявою правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 КК України ( шахрайство, вчинене у великих розмірах). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Тепер слідство має з’ясувати, як могло статися, що чоловік «з власної» волі опинився на вулиці.



Переглядів: 3992
Поширень: 0