В\'ячеслав Люх також зазначив, що умови перебування у СІЗО значно покращилися.

У держслужбі переконують, засуджені, які знаходяться в установах відбування покарань також не обділені увагою. Їх безкоштовно обстежують, лікують, а за виконану роботу платять зарплату. Щоправда після усіх необхідних відрахувань в ув\'язненого залишається в середньому 300 гривень.

Загалом на Вінниччині в пенітенціарних установах відбувають покарання близько 6 тисяч осіб. Управлінці запевняють, постійно стежать за тим, аби усі вони проживали в хороших умовах. Щоправда правозахисники в достовірності слів керівника служби змусили засумніватися. Мовляв, після нещодавньої перевірки Крижопільського виправного центру, знайшли порушення. Ситуацію в установі виправили іще під час перевірки. А от її виникнення перекладають на засуджених, мовляв, чистота білизни протягом 10 днів залежить від особистої гігієни, опісля їм видають свіжу.

Загалом, переконують в пенітенціарній службі, життя в установах відбування покарання, окрім високого паркану та обмеження волі, мало чим відрізняється від звичайного. Адже тут можна отримати паспорт, робітничу спеціальність і навіть диплом державного зразка. Посвідчення особи минуло річ отримали близько півтисячі людей, а майже чотириста осіб - здобули освіту. Такі ув\'язнені рідко повертаються за грати, переважно, кажуть у держслужбі обирають заробляти здобутими вміннями на волі. Подробиці у відеосюжеті:



Переглядів: 2453
Поширень: 0