Про це газеті „МІСТО” розповів міський голова Володимир Гройсман. Він зазначив, що малі архітектурні форми, які знаходяться на території Вінниці часто перебувають у жахливому стані і потребують негайної реконструкції. З цією метою мерія оголосила публічний конкурс і архітектори міста запропонували кілька проектів стандартизованого вигляду МАФ-ів.

- Сама ж архітектурна спільнота визначала переможців цих конкурсів, ми затверджували результати, - каже Володимир Гройсман. - Тобто є типові сьогодні кольори, типові форми, які можна використовувати для МАФ-ів на території Вінниці. Разом з тим, я задав собі питання і знайшов для нього відповідь: людина робить реконструкцію, а в неї немає гарантованого права на те, що буде продовжено договір оренди на цю територію. Тому я дав доручення і підготовлено таке рішення, системне, його ніхто не буде змінювати, що підприємці, які протягом року провели реконструкцію, мають право на уладання договору оренди земельної ділянки на чотири роки 11 місяців.

Це, вважають у мерії, дозволить підтримати підприємців, створити стабільні умови для розвитку підприємництва в обласному центрі. МАФ-и – це невеличкі споруди некапітального типу, розташовані на вулицях міста.


Переглядів: 3283
Поширень: 0