Переїжджаючи в інше місто знайома подарувала хлопцеві дерев’яні маски та розповіла, що це подарунки Поріцкова її матері.

Віктор Старченко

Ще з дитинства молодий чоловік часто бував у музеї та милувався його експонатами. Коли в руках Віктора опинились предмети, які могли представляти культурно-історичну цінність, хлопець не вагався у своєму рішенні - він відніс їх до музею.

Зберігати такі речі необхідно лише в спеціальних умовах - каже Віктор Старченко – через декілька десятиліть, при дбайливому ставленні, ці маски стануть культурною спадщиною для наших нащадків. Саме для того, аби вберегти цінності від руйнації та донести мистецтво автора до людей і вирішив старший сержант міліції поповнити музейну скарбницю Вінниччини.

Віктор Старченко іТетяна Журунова

Для працівників музею стало приємною несподіванкою бажання хлопця подарувати маски. Якщо раніше музею дарували величезну кількість цінностей, то для теперішнього часу - це надзвичайна рідкість. Зараз люди все частіше пропонують купити вироби мистецтва, які мають історичну цінність.

Як розповіла мистецтвознавець Тетяна Журунова, подаровані зразки різьбярського мистецтва відображають смаки покоління 70-80-х років минулого століття. Вражає саме кількість збережених експонатів – це ціла колекція робіт одного майстра.

Директор музею Катерина Висоцька каже : - хотілось, щоб всі люди так дбайливо ставились до культурно-історичної спадщини Подільського краю та брали активну участь у збагаченні музейного фонду.

 Маски ідолів та язичницьких богів

Мистецтвознавці відзначили Віктора Старченка «Подякою» музею та побажали успіхів у нелегкій міліцейській службі.



Переглядів: 3603
Поширень: 0