Втім він заспокоює, попри те, що закон вже набув чинності, вінничани ще не скоро побачать документи нового зразка. А декого новації взагалі не торкнуться.

Нинішні паспорти діятимуть й надалі, тож від пластикових можна буде відмовитися. Вартість необов\'язкового документу наразі ще не встановлена. Як і його призначення. Поки новатори тиснуть на перспективи, мовляв, інший паспорт - це крок до безвізового в\'їзду в країни західної Європи і США.

Біометрія, розповідають в управлінні, торкнеться не лише посвідчення особи, видозмінюватимуть й інші документи. Те, що віруючі почали засипати зверненнями міграційну службу, представники релігійних громад називають панікою. Кажуть, людей потрібно заспокоїти і внести ясність. Й хоча самі богослужителі в нововведеннях вбачають переважно недоліки. Втім офіційної позиції не оголошують, кажуть, не проти, якщо буде альтернатива.

Нагадаємо, біометричні паспорти матимуть безконтактний електронний носій, або ж - чип. На ньому, міститимуться основні відомості про особу. Наявність додаткових даних, таких як група крові чи протипоказання щодо медпрепаратів залежатиме від бажання власника. Втім електронне меню вінничани складатимуть не скоро, бо ж на впровадження нового механізму необхідно щонайменше 700 мільйонів гривень. Таку суму, згідно закону, держава має знайти до 2016-го року. Подробиці у відеосюжеті:

Читайте також:



Переглядів: 3592
Поширень: 0