В місті Вінниці працівники карного розшуку затримали зловмисника під час скоєння ним чергової крадіжки цінних речей з автомобіля, залишеного господарем на ніч у дворі багатоповерхівки. Раніше судимий зловмисник виявився причетним до ряду аналогічних правопорушень на території міста.

Оперативники карного розшуку затримали злодія «зі стажем», якого розшукували близько трьох місяців за підозрою у скоєнні крадіжок цінних речей та сучасного технічного обладнання з автомобілів, залишених вінничанами біля будинків без належного нагляду.

Як розповів начальник карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, останнім часом до міліції почали частіше надходити заяви від громадян, про те, що у нічний час з їхніх автівок шляхом розбиття скла невідома особа скоїла крадіжку цінних речей. Здобиччю зловмисника стали ноутбуки, документи, гроші, відеореєстратори, навігатори, автомагнітоли та інші речі, залишені господарями у машинах. Проаналізувавши спосіб скоєння правопорушень, вивчивши результати проведених експертиз та опитавши свідків, міліціонери дійшли до висновку, що до двадцяти аналогічних правопорушень, скоєних в місті, причетна одна й та сама особа.

Днями оперативникам вдалося затримати зловмисника на місці скоєння правопорушення. Ним виявився 35-річний вінничанин, який три місці тому звільнився з місця позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння аналогічних правопорушень. У сумці затриманого працівники міліції виявили знаряддя злочину, речі та документи потерпілих вінничан.

Зі слів затриманого, повернувся він на злочинний шлях через відсутність грошей. Влаштуватися на роботу чоловік не зміг, а жити йому не має за що.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України. Зараз він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Працівниками міліції затриманому доведено п’ять фактів скоєння крадіжок цінних речей з автівок вінничан. Наразі перевіряється його причетність до інших аналогічних злочинів.

Шановні автовласники! Міліція закликає вас уважно ставитися до своєї власності. Не залишайте автівки без належного нагляду біля своїх будинків у нічний час. Залишайте транспортні засоби на стоянках, які охороняються та обладнайте їх сигналізацією та протиугінними засобами.

Магнітоли, ноутбуки, мобільні телефони, барсетки та гроші - улюблена принада автомобільних крадіїв. У більшості випадків, крім викрадених речей, господарі виявляють свої автівки понівеченими – з побитим склом та зламаними замками. Аби уникнути таких неприємностей, ні в якому розі не залишайте в машині цінні речі, документи, тощо, навіть якщо ви відлучаєтесь на кілька хвилин. Пам’ятайте, для скоєння крадіжки злодію-професіоналу достатньо кількох секунд, яких вам не вистачить навіть на те, щоб покликати на допомогу.

Дотримання цих елементарних правил дозволить вам уникнути неприємностей.



Переглядів: 3180
Поширень: 0