В заході взяли участь виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський, головний лікар Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Тетяна Антонець та суперфіналіст шоу «Україна має талант»-4, ініціатор акції Денис Дитинюк.

прес-конференція  Андрій Дручинський,Тетяна Антонець, Денис Дитинюк

За словами виконавчого директора БФ «Подільська громада», Андрія Дручинського, основна мета акції – збір коштів на лікування Антона Дідука, жителя Хмільницького району, с. Клітинка. 15-річний юнак, що втратив матір від важкого онкологічного захворювання, потрапив у таку ж складну життєву ситуацію. Сьогодні він бореться з раком крові.

А. Дручинський зазначив, що на лікування потрібно біля 40 тис. грн. Допомогти зібрати необхідну суму коштів вирішили художники творчого колективу Маденарт та БФ «Подільська громад», яка і стали основними організаторами акції.

прес-конференція   Андрій Дручинський і Денис Дитинюк

Так, 15 лютого у центрі міста Вінниці шестеро художників з різних міст України намалювали та розмістили на будівлі за адресою вул. Соборна, 74 портрет Антона Дідука на тканині, розміром 8Х9м.

Протягом трьох тижнів під портретом була розміщена благодійна скринька, в якій вінничани залишали свою матеріальну допомогу на лікування Антона. Крім того, кошти надходили і на розрахунковий рахунок.

прес-конференція Тетяна Антонець

«Станом на 14 березня 2013 року нам вдалося зібрати 21 989 грн. 32 коп. З них у благодійну скриньку, яка знаходилася під портретом надійшло – 7 663 грн. 35 коп. На рахунок фонду небайдужі вінничани та жителі України перерахували 9 138 грн. 43 коп., у благодійних скриньках, які знаходяться в аптечних кіосках, торгових центрах та продуктових магазинах вже проінкасовано 5 187 грн. 54 коп. Проте, це ще не остаточна сума, оскільки інкасація скриньок ще продовжується і ми не закінчуємо благодійну акцію. Всі бажаючі ще можуть перерахувати свою допомогу на розрахунковий рахунок: Благодійна організація «Благодійний фонд «Подільська громада», ЄДРПОУ 35904183, р/р 260091369 у ВІННИЦЬКІЙ ФІЛІЇ ПАТ «КРЕДИТПРОМБАНК», МФО 302623 з приміткою: «Безповоротна фінансова допомога на лікування Антона Дідука». Також залишати у благодійній скриньці, яка знаходиться у торговому центрі Магіцентр біля магазину Сільпо, за адресою м. Вінниці, вул. Козицького/51. Саме ця скринька буде продовжувати збір коштів на лікування Антона».», - повідомив Андрій Дручинський.

Також зі словом до присутніх звернулась головний лікар Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Тетяна Антонець. Вона повідомила про задовільний стан юнака на сьогоднішній день. За її словами, Антон Дідук знаходиться вдома і готується до наступного етапу лікування, яке буде проходити в Київській лікарні «Охматдит». Саме туди буде перерахована вся сума зібраних коштів.

Для довідки:

Благодійна акція ще продовжується, тому будь-хто може приєднатися до збору коштів.

Всі бажаючі ще можуть перерахувати свою допомогу на розрахунковий рахунок: Благодійна організація «Благодійний фонд «Подільська громада», ЄДРПОУ 35904183, р/р 260091369 у ВІННИЦЬКІЙ ФІЛІЇ ПАТ «КРЕДИТПРОМБАНК», МФО 302623 з приміткою: «Безповоротна фінансова допомога на лікування Антона Дідука».

Звертайтесь за телефонами:

  • Телефон організаторів: 0432 67 20 96
  • Телефон батька: 096 99 64 308 (Ігор Сергійович)

Звітування про подальший збір коштів та їх використання на сайті БФ «Подільська громада».



Переглядів: 4905
Поширень: 0