Викриття схем незаконного формування та відшкодування ПДВ під час експортно-імпортних операцій є одним із основних напрямків роботи податкової міліції. Для незаконного формування податкового кредиту та подальшого відшкодування податку на додану вартість з бюджету зловмисники вдаються, зокрема, до користування послугами фірм із ознаками фіктивності. Саме таким незаконним шляхом пішли посадовці товариства з обмеженою відповідальністю у Вінниці, імітуючи проведення фінансово-господарських операцій із західноукраїнським приватним підприємством.

В ході оперативних заходів податківцями встановлено, що підписи у первинних бухгалтерських документах по проведених взаємовідносинах вінничан із діловими партнерами є підробленими. Між тим, через проведену оборудку зловмисникам вдалося відшкодувати з бюджету більше 75 тисяч гривень податку на додану вартість.

Слідчим управлінням ДПС у Вінницькій області почато кримінальні провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та за ст. 358 – підроблення документів.

З початку нинішнього року підрозділами податкової міліції Вінниччини попереджено сім фактів незаконного відшкодування ПДВ на суму понад чверть мільйона гривень.

Ольга Шишківська, старший інспектор з ОД штабу УПМ ДПС у Вінницькій області



Переглядів: 2763
Поширень: 0