Лише за одну добу, відколи у Вінниці знову почався снігопад, висота сніжного покрову перевищила 40 см. Техніка, яка вийшла на розчистку доріг у п’ятницю, працює без зупинок вже більше доби. В департаменті комунального господарства та благоустрою нам повідомили, що сьогодні місто розчищають 42 спецмашини і сотня працівників дорожніх служб. В основному техніка задіяна на дорогах та частині тротуарів (тих, де може працювати техніка малої механізації). По можливості дорожники стараються прочищати пішохідні переходи та зупинки транспорту. Розгортати сніг вручну на тротуарах їм сьогодні допомагають майже двісті представників МНС та військових. Зокрема, сотня курсантів училища цивільного захисту чистять тротуари в центральній частині міста, ще 40 працівників служби цивільного захисту задіяні на Старому місті (вул. Московська, 8 березня, Данила Нечая), а півсотні військових з військової частини 3008 – працюють на тротуарах по вул. Келецькій.

Штаб повітряних сил сьогодні допоміг місту і з технікою – 4 спецмашини зараз працюють по розчистці вулиць в районі Тяжилова. А для ТТУ військові виділили тягач для оперативної ліквідації позаштатних ситуацій, які виникають через стихію (якщо муніципальний транспорт загруз у снігу або стався обрив на лінії і треба негайно відтягнути транспорт, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху і не створювати затори).

До речі, на відміну від Києва, де сніг паралізував учора роботу громадського транспорту, у Вінниці він працює. Начальник КП ТТУ Микола Форманюк повідомив, що сьогодні на лініях весь транспорт в тому обсязі, який передбачений його режимом роботи за графіком вихідного дня: «Це 81 тролейбус, 45 трамваїв, 14 автобусів та 236 маршрутних таксі. Єдина проблема – те, що мають місце порушення графіку руху. Це пов’язано із великою кількістю опадів, і коли на дорозі виникає затор, - громадський транспорт мусить чекати додаткові 5-10 хвилин. Просимо мешканців із розумінням ставитись до того, що можуть виникати такі ситуації».

Щодо дворів вінницьких висоток, то тут сніг розгортають 27 одиниць техніки, яка працює з 4-ї ранку. А на територіях деяких ЖЕКів трактори взагалі не зупиняли роботу протягом усієї ночі. Двірники почали прибирання з 6:30, а за годину до них долучились і інші працівники ЖЕКів (слюсарі, будівельники та ін.). Всього їх сьогодні працює 930 чоловік. Окрім того, приєднались і триста мешканців, які також взялися за лопати і розгортають сніг на прибудинкових територіях.

Дорожники очікують, що до вечора сніг зупиниться. І це допоможе швидше навести у місті порядок та ліквідувати наслідки останнього цієї весни снігопаду, який став справжнім стихійним лихом спочатку для Європи та Західної України, а тепер і для нашого регіону.



Переглядів: 3910
Поширень: 0