За словами голови Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Наталії Панчук, загалом цього року у планах – проведення робіт по будівництву мереж каналізування на вулицях, які обслуговуються 6-ма квартальними комітетами: «Надія», «Хутір Шевченка», «П’ятничани», «Слов’янка», «Київський» та «Димитрівський». «Загальна вартість запланованих об’єктів каналізування сягає близько 15 мільйонів гривень. Зрозуміло, що за один рік усі об’єкти охопити дуже важко. Але у поєднанні фінансових ресурсів міського та обласного бюджетів і співфінансування мешканців, частину запланованого ми однозначно зможемо виконати вже у цьому році», - каже вона.

Масштабний проект з проведення каналізації у приватному секторі Вінниці стартував ще у 2010 році. Він реалізується через програму співфінансування (половина вартості робіт – бюджетні кошти, друга половина – кошти жителів приватної забудови). Ініціативу міської влади щодо підведення централізованої мережі каналізації до приватного сектору від самого початку впровадження проекту постійно підтримує і обласне керівництво. Розуміння потреб громади міста та фінансова підтримка, яка щороку надається обласною державною адміністрацією, допомагають пришвидшити процес прокладання каналізації в мікрорайонах приватної забудови. Зокрема, лише у минулому році завдяки сприянню голови Вінницької ОДА Івана Мовчана на ці роботи було виділено понад 2,8 млн. грн. з обласного Фонду охорони навколишнього середовища. Ці кошти були освоєні під час реалізації другого етапу будівництва каналізаційних мереж Дальнього Старого міста.

Загалом за ці три роки роботи з прокладання каналізаційних мереж були профінансовані на загальну суму майже 15 мільйонів гривень. З них з міського бюджету Вінниці було виділено понад 6 мільйонів гривень, а з обласного бюджету та з обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища – майже 9 мільйонів гривень.

І це – не враховуючи коштів, які витратили на засадах співфінансування проекту самі мешканці приватного сектору. Наприклад, жителі Дальнього Старого міста зібрали за цей період понад 2 мільйони 600 тисяч гривень, повідомили в Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці.

Для інформації:

Роботи з прокладання магістральної мережі каналізації розпочались у листопаді 2010 року з мікрорайону «П’ятничани». Паралельно відбувалося каналізування приватного сектору на Старому місті. Серед перших були забезпечені мережею водовідведення вулиці Українська та Грабовська, а також провулки Ушакова та Смирнова. Обидва проекти були реалізовані з випередженням графіку робіт завдяки підтримці тодішнього голови ОДА Миколи Джиги, який сприяв виділенню коштів з обласного бюджету та обласного Фонду охорони навколишнього середовища.

Другий етап будівництва мережі каналізації на Старому місті, який стартував у 2011 і тривав до березня 2013-го, охопив квартальні комітети «Зоряний», «Лівобережний», «Царина» та «Поділля».



Переглядів: 3604
Поширень: 0