Після значних снігопадів, які пройшли у Вінниці 22-23 березня, вінничан найбільше турбувало питання – чи не буде локальних підтоплень після потепління, котре синоптики прогнозували через тиждень. Щоб уникнути цієї ситуації, протягом минулого тижня бригади комунальних служб провели перевірку та очистку усіх колодязів зливової каналізації. Розчищено також річища малих річок, які протікають через територію міста, аби тала вода вільно потрапляла до основної річкової артерії міста. Для того, щоб річка Південний Буг не вийшла з берегів через велику масу талої води, в ніч з четверга на п’ятницю та з неділі на понеділок робилося штучне пониження води шляхом скиду її через Сабарівську ГЕС. Наразі комунальники продовжують обстежувати колодязі зливової каналізації та очищати їх при засміченні.

Більше 600 двірників продовжують розгортати сніг у дворах багатоповерхівок. Аби у дворах не утворювалися калюжі, які будуть заважати руху приватного транспорту та мешканців, двірники розгортають сніг та дають талій воді «вийти» з дворових територій. Працівники ЖЕКів прочищають також зливові системи багатоповерхівок, щоб вода з дахів могла вільно стікати при таненні снігу. Наразі ЖЕКівці проводять і обстеження дахів багатоповерхівок, щоб мінімізувати затікання талого снігу, та складають план поточного ремонту крівель на поточний рік. За два тижні планується початок робіт з ремонту дахів.

За даними Асоціації самоорганізації населення, скарг від населення щодо підтоплень у приватному секторі не поступало. Всі вулиці, провулки, тупики та проїзди приватного сектору, куди могла потрапити спецтехніка, були прогорнуті від снігу. Особлива увага приділялася вулицям, де рельєф місцевості та близькі ґрунтові води сприяли утворенню підтоплень у минулі роки – вул. Могильчака, вул. Г.Успенського, пр. Талалихіна та ін. ​



Переглядів: 3563
Поширень: 0