Як розповіла заступник директора центру з навчально-виховної роботи Ірина Саранча, «Промінь» став учасником проекту «Школа фінансової грамотності та підприємництва», який реалізовує Всеукраїнський ресурсний центр з навчання фінансової грамотності та підприємства» за фінансової підтримки Ерсте Банк, компанії «AMWAY» та Фонду Олександра Фельдмана.

- У рамках проекту ми створили клас із вихованців центру «Промінь» та молодих людей, які відвідують групу денного догляду для людей з розумовою відсталістю в ГО «Паросток». Із ними раз на тиждень проводять заняття з фінансової грамотності. Молоді розповідають про роль грошей у житті людини, розкривають принципи управління фінансами, - розповіла Ірина Саранча.

За словами методиста центру Валентини Довгаленко, всі лекції адаптовані, тому вони гарно сприймаються й засвоюються учнями.

- Курс лекцій розрахований на три місяці. Заняття проводяться раз на тиждень і тривають 40 хвилин. Щоб молоді люди краще засвоювали матеріал методика викладання теми щоразу інша. На один урок я готую лекцію, інший проводжу у формі рольової гри. Для кращого засвоєння матеріалу є й домашні завдання, - зазначила Валентина Довгаленко.

Вихованка центру Вікторія, яка почала відвідувати заняття, розповідає, що раніше навіть ніколи не замислювалася над процесом керування своїми грішми. Після відвідання занять вона стала більш помірковано ставитися до витрат.

Вихованець «Променя» Олександр, який паралельно навчається в 11 класі ЗОШ № 7, розповів, що із задоволенням відвідує заняття фінансової грамотності в «Промені»:

- Мені подобаються ці уроки. Складні теми викладач подає напрочуд зрозуміло та доступно. Як заробляти гроші, планувати сімейний бюджет, започатковувати власну справу - це дуже актуальні питання для кожної молодої людини. Звичайно, в шкільній програмі все це є, але лекції в центрі набагато цікавіші, а теми мають практичне спрямування. Крім того, є можливість їх засвоїти в процесі рольових ігор та перевірити на практиці, - зазначив Олександр.

Анжеліка, яка 6 років відвідує «Промінь», додала, що особисто для себе на цих уроках дізналася багато корисної інформації. Дівчина каже, що займається декоративно-прикладним мистецтвом, уміє виготовляти сувеніри, аксесуари тощо, й була вражена, дізнавшись, що може їх реалізовувати через Інтернет і таким чином заробляти.

Як розповіла Ірина Саранча, курс адаптованих занять - це перший етап проекту, а попереду ще багато роботи. Зокрема, семінар учасників освітнього соціального проекту, обмін досвідом та нові напрацювання, які стануть у нагоді людям з особливими потребами та допоможуть їм стати самостійними та незалежними.



Переглядів: 3380
Поширень: 0