Більшість зупинок електротранспорту відбуваються через ДТП та неправильне паркування приватних автівок. Залежно від нештатної ситуації, аби зменшити незручності для пасажирів, на суміжні лінії виходять додаткові одиниці транспорту або ж запускаються автобуси, які йдуть по скороченому маршруту. Про те, якими видами транспорту можна скористатися додатково у таких ситуаціях та про причини зупинки, водії інформують пасажирів через гучномовці.

З початку року було зафіксовано майже 80 зупинок електротранспорту. І хоча вони нетривалі, це, звичайно, створює незручності для пасажирів. У 90 % випадків таких зупинок їх причинами є низька культура поведінки на дорогах водіїв приватних машин та ДТП, які стаються на коліях, або у місцях, де тролейбус, через свої габарити та неможливість відхиляти більш як на 4,5 м від осі, не може об’їхати дорожньо-транспортну пригоду. Поки винуватці аварії чекають екіпаж ДАІ – ДТП на якийсь час блокує рух електротранспорту. Часто стаються зупинки і через неправильне паркування приватного транспорту. Поспіхом водії ставлять автівки на коліях, або близько біля них, що призводить до зупинки цілої трамвайної лінії, допоки автовласник вирішує свої справи. Не розуміючи, що протягом цих 15-20 хвилин люди запізнюються на роботу, навчання або ж на потяг.

Вже майже місяць водії електротранспорту в разі вимушеної зупинки повідомляють пасажирам, якими видами транспорту можна скористатися додатково. Якщо водію відома причина зупинки і можливий її час – вони також озвучуються. Такі оголошення лунають і з гучномовців на деяких зупинках транспорту, допомагаючи пасажирам, які очікують транспорт на зупинках, швидше зорієнтуватися у ситуації та скористатися іншим видом громадського транспорту або ж сісти у маршрутку. Однак основне їх призначення інше: гучномовці встановлені на прохання Вінницької обласної організації українського товариства сліпих і допомагають людям з вадами зору зорієнтуватися, з яким номером підійшов на зупинку трамвай.

Для того, щоб мінімізувати незручності при виникненні нештатних ситуацій, ТТУ прораховує альтернативні варіанти запуску додаткових одиниць транспорту. Якщо зупинка трамваїв сталася по Барському шосе – по скороченому маршруту від Західного автовокзалу до пл. Гагаріна запускаються резервні автобуси. Далі людина має можливість скористатися іншими видами транспорту. Якщо зупинились тролейбуси, які прямують з Вишеньки, – трамвайну лінію, яка прямує з того ж мікрорайону, довантажують додатковими одиницями транспорту, або ж навпаки. Іноді для того, щоб об’їхати місце виникнення ДТП, тролейбуси змушені трохи змінювати маршрут руху. Про обраний підприємством залежно від ситуації варіант зміни руху транспорту оголошується пасажирам.​



Переглядів: 3226
Поширень: 0