Упродовж 14 днів починаючи з 4 червня на базі 29 літніх таборів, які діятимуть при школах Вінниці, планується оздоровити більше 4,5 тисяч вінницьких учнів. При плануванні літнього відпочинку для школярів організатори врахували побажання дітей у минулі роки та підготували багато нових проектів та розважальних програм, а отже і цьогорічний літній відпочинок обіцяє бути насиченим та цікавим.

В червні упродовж двох тижнів на базі вінницьких шкіл діти розважатимуться, відвідуватимуть цікаві екскурсії, змагатимуться у кмітливості та знаннях рідного краю, а також зможуть стати учасниками справжнього «раллі». Кількість таких таборів, як і кількість самих відпочиваючих, з кожним роком збільшується. Так, цього року оздоровча літня компанія відбуватиметься на базі 29 навчальних закладів. А кількість діток порівняно із 2012 роком знову стане більшою на півтисячі.

Вже другий рік поспіль організацією пришкільного відпочинку займаються не лише дорослі, а й самі діти. Щороку серед них проводять анкетування щодо того, чого найбільше хотіли б діти під час літнього відпочинку, крім цього, шкільні лідери також беруть активну участь у підготовці до табірної зміни.

Цього року, як і в попередньому, діти відвідають аквапарк. Крім того, школярі зможуть пограти у боулінг в одному із закладів міста. Діти також будуть спілкуватися із представниками ДАІ та МНС. Буде проведено акцію «Один день з життя бібліотеки» за участю гуртківців бібліотечної системи та концерти учнів шкіл естетичного виховання; для маленьких вінничан підготовлено нову інтерактивну вікторину «Паспорт та Кодекс маленького вінничанина». Для учнів 8-их класів проводитимуться курси надання невідкладної допомоги, також діти зможуть займатися гімнастикою для очей, а для дітей з ортопедичною патологією будуть проходити лікувально-профілактичні заняття.

Цьогоріч вперше будуть проводитись «Веселі гонки», коли школярі зможуть не лише водити «боліди», а й відчути дух справжніх автоперегонів. Щоправда, такі гонки відбуватимуться лише на радіокерованих машинках, проте перемогою стане екскурсійна поїздка до міста Меджибіж. Із переможцями «Веселих гонок» також поїдуть переможці міських конкурсів «Старти надій» та «Брейн-ринг».

Крім того, у 2013 році буде проведено літню школу для обдарованих дітей, які якнайкраще знають такі шкільні предмети, як біологія, географія, українська мова та англійська мова. А за сприяння Центру підліткових клубів «УНІВЕР» діти зможуть «підтягнути» польську та англійську мову. Проводитимуться також і акції спортивного напрямку. Зокрема «Велосипед – це круто!» дозволить діткам ознайомитись із правилами та безпекою дорожнього руху та перевагами вело руху. Заплановано також проведення вело естафети та ранкових зарядок із відомими спортсменами міста.

Утім, міський голова Володимир Гройсман вважає, що навіть такий насичений відпочинок не може бути реалізований, якщо організатори не отримають погодження з боку самих дітей. Тому найближчим часом дитячі омбудсмени проведуть інформаційну роботу серед школярів, аби ознайомити їх із цікавинками цьогорічної табірної зміни, і якщо школярів все влаштовуватиме, лише тоді розпочнеться підготовка до літнього відпочинку. «Якщо у ваших однолітків, або ж дітей молодших класів будуть якісь додаткові побажання та пропозиції, вони обов’язково будуть враховані під час організації літньої оздоровчої компанії», - підкреслив міський голова під час зустрічі зі шкільними лідерами, де обговорювалась програма цьогорічної табірної зміни.



Переглядів: 2704
Поширень: 0