Із настанням тепла та сонячної погоди міські «зеленбудівці» розпочнуть роботи із озеленення міста. На магістральних вулицях міста знову з’являться підвісні «ковші» із яскравими довгоквітучими композиціями. Квіти цьогоріч зацвітуть і на електроопорах від проспекту Коцюбинського до Тарногродського, а також в районі вулиці Чорновола. Там так само, як і на центральних вулицях, з’являться підвісні кашпо.

озеленення міста Вінниці

За словами директора МПК «Вінницязеленбуд» Ігоря Любовського, такі клумби можуть з’явитися ще до Дня Європи. «Наші працівники заздалегідь висадили у теплицях розсаду. Зараз рослини знаходяться на початковій стадії цвітіння. На даний час клумби вже знаходяться у більш холодному приміщенні для того, аби не було різкого перепаду температури та квіти не пропали, - розповідає Ігор Любовський. – Ми плануємо повішати нові клумби на електроопори ще до святкування Дня Європи. Якщо ж погода буде теплою, квіткові композиції на вулицях міста з’являться ще раніше».

озеленення міста Вінниці

Щороку «Зеленбуд» урізноманітнює вигляд підвісних кашпо, і цей рік не стане винятком. З допомогою нового варіанту підвісних клумб буде прикрашено проспект Юностіна його розподільчій смузі від вулиці Порика до вулиці Келецької буде встановлено квіткові композиції у вигляді салютів. Вони розмістяться на високих залізних опорах і матимуть по різні боки щонайменше п’ять квіткових клумб. А дещо нижче будуть встановлені вази, які будуть схожі на попередні, але більш розгорнуті. Окрім цього, на проспекті Юності «зеленбудівці» планують висадити молоді декоративні дерева та різнобарвні ялівці.

озеленення міста Вінниці

А біля пам’ятника Михайлу Коцюбинському у цьому році буде проведено капітальний ремонт зеленої зони. Тут з’явиться ландшафтна композиція та нові квіти. Також зміниться зовнішній вигляд і зелених ділянок біля музею-садиби Миколи Пирогова. На даний час розробляються ескізи щодо озеленення цієї території міста.

озеленення міста Вінниці

 



Переглядів: 7340
Поширень: 0