За цей час співробітники авто технічної служби ДАІ перевірили 199 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів, оглянуто більше 2800 автобусів, з них –140, які перевозять дітей. За цей період виявлено 1390 порушень законодавства, допущених водіями автобусів, у тому числі 4 факти керування у стані алкогольного сп’яніння.

ДАІ спільно з представниками Укртрансінспекції проводили комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті

Ось, деякі з них. 12 березня близько сьомої години вечора на автодорозі «Вінниця – Турбів – Гайсин – В.Михайлівка був зупинений відомчий автобус «ПАЗ-3201», за кермом якого знаходився 47-річний житель Тростянецького району. Як з’ясувалося під час перевірки, водій перевозив більше двох десятків робітників до села Гордіївка, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння. Від проходження експертизи керманич відмовився, проте, те, що вживав спиртні напої підтвердив. Ще двох водіїв бусів у нетверезому стані інспектори ДАІ зупинили в обласному центрі та місті Гайсині. Це власники не ліцензованих автобусів, які не здійснювали перевезення пасажирів. На усіх цих водії складено адміністративні протоколи за ст.. 130 КПК України, транспорт поміщено на арешт майданчик.

Крім цього, до адміністративної відповідальності притягнуто 27 посадових осіб автопідприємств, вручено 145 приписів на усунення недоліків, надіслано 10 подань до Укртрансінспекції про позбавлення перевізників ліцензії.

ДАІ спільно з представниками Укртрансінспекції проводили комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті

Як свідчать перевірки, проведені в обласному та районних центрах, значна кількість автобусів, що належать фізичним особам, не проходить щоденну перевірку технічного стану. Серйозною проблемою є відсутність контролю з боку автоперевізників за режимом роботи водіїв. Нерідко на маршрути перевезень водії виїжджають без ліцензій, відповідного дозволу та дорожнього листа, що свідчить про їх безконтрольність на маршруті.

Забезпечення безпеки пасажирів – це завжди велика відповідальність. Тож Державтоінспекція Вінницької області сподівається, що водії, які цього ще не зрозуміли , будуть сумлінно ставитися до своєї роботи, дбаючи про безпеку пасажирів.

Раніше ми повідомляли про те, що 12 березня 2013 року працівники ДАІ зловили трьох водіїв автобусів у стані алкогольного сп’яніння.



Переглядів: 3674
Поширень: 0