Неподалік селища Вороновиця Вінницького району увагу інспекторів дорожньо-патрульної служби привернув чоловік, який сидів біля коня, що лежав на узбіччі дороги державного значення. Поруч стояв і старенький возик. Вочевидь чоловік потребував допомоги. І хоча він був неохайно одягнений і ховав від очей правоохоронців свої босі ноги, інспектори ДПС передусім вислухали чоловіка, нагодували його та купили йому взуття.

мужчина и его конь

- Ми ледь підібрали йому взуття на його спухлі та зранені ноги, - розповів командир роти ДПС Віктор Маліновський. – Думали, що нагодувавши чоловіка та давши харчів на дорогу, розв’яжемо усі його проблеми. Згодом стало зрозуміло, що людина потребує медичної допомоги. Ми викликали швидку. Лікарі, оглянувши його ноги, повідомили, що у чоловіка гангрена, яка загрожує його життю. Тож необхідна термінова госпіталізація. Нам ледь вдалось його вмовити. Чоловік все голосив: Орлика не залишу! Це його кінь. У нього стесані копита та немає підків, а пройшов понад три сотні кілометрів. Бідолаха теж хворий та не може йти.

Мужчина и его конь

Працівники ДАЇ знайшли притулок коневі у місцевому господарстві, де його також підлікують. Голова Вороновицької селищної ради запропонував поселити коня до дитячого садочка, де раніше утримували коней, тож залишилися корми і умови.

мужчина и его конь

Чоловік назвався Василем Петровичем Ільясовим, але ніяких документів при ньому не було. Як каже, йому 57 років, родом з Кіровоградщини. Хата в селі завалилася, а родичі його не прийняли. Тому вирішив зі своїм єдиним другом Орликом їхати на Волинь, де був там років двадцять тому і розводив кроликів і ондатр. Сподівається, що там комусь потрібен стане, адже може коником орати людям городи.

Мужчина и его конь

У подорож вирушив ще 18 березня, але останні кілометри даються дуже важко, - поділився Василь Петрович, – доводиться часто зупинятися на кілька днів для перепочинку, аж доки Орлик не встане. Дякувати добрим людям, які мене не полишають у біді. Хтось їсти дасть мені і конику. Йому вже 16 років. Я його з 11 місяців ростив.

У лікарні попередній діагноз не підтвердився. Лікарі повідомили, що у чоловіка обмороження пальців на ногах 2-3 ступеня. За три дні медики обіцяють поставити його на ноги. А потім передадуть соціальним службам, які і будуть вирішувати його подальшу долю.



Переглядів: 6523
Поширень: 0