Відтепер, як зазначає голова ДПС у Вінницькій області Ірина Зленко, спілкуватимуться з податковим інспектором під час подання звітності дистанційно – через Інтернет.

Найактивнішими користувачами послуг трьох відділень акредитованого Центру сертифікації електронних ключів, що функціонує при Міністерстві доходів і зборів України у Вінницькому регіоні, цьогоріч стали підприємці-фізичні особи. За цифровим підписом до податківців з початку року звернулися понад 2,1 тисячі приватних підприємців, що становить 78% від загальної кількості цьогорічних клієнтів центру.

Загалом, станом на середину квітня, власниками електронного цифрового підпису на Вінниччині стали 8697 суб’єктів господарювання Вінниччини, у т.ч. 2667 представників підприємств, установ та організацій, 5030 – фізичних осіб.

Очільник обласних податківців Ірина Зленко переконана, що цьогорічна активність вінницьких суб’єктів підприємництва не випадкова. За сучасного темпу життя та ритму роботи кожен намагається витрачати власний час ефективно. Відтак, сервіс, який дає змогу платникові взагалі не з’являтися до інспекції для подання звітності, а направляти її через Інтернет, при цьому робити це повністю безкоштовно, економлячи час та кошти, – просто знахідка.



Переглядів: 2758
Поширень: 0