Уже третій рік  поспіль у Вінниці проходить  унікальний проект «Назад до школи», в рамках якого депутати, керівники департаментів проводять відкриті уроки із учнями міських шкіл.  Під час таких зустрічей школярі дізнаються про роботу влади міста, подальші її плани та охоче пропонують своє бачення позитивних змін Вінниці.

17 квітня одну з таких зустрічей провів Сергій Кудлаєнко – депутат Вінницької обласної ради та директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради. Посадовець завітав у Вінницьку школу №10, у якій колись навчався й сам. Також до діалогу долучилася й директор школи Світлана Куца, яка є депутатом Вінницької міської ради.

Сергій Кудлаєнко пішов  до школи дізнаватися в учнів  ідеї розвитку Вінниці

– Мені приємно бути у цій школі, тому що я тут навчався, і нині ця школа презентує себе на високому рівні. На зустрічах «Назад до школи» ми маємо можливість поспілкуватися з вами, адже ви є нашим майбутнім, тому дуже важливо прислухатися до ваших думок. Після кожної такої зустрічі відповідні департаменти враховують ваші пропозиції, аби надалі реалізувати їх на території нашого міста, – звернувся Сергій Кудлаєнко до 10-класників.

Спочатку школярі переглянули 5-хвилинний фільм-слайд, який демонструє ту роботу, яку нинішня міська влада уже встигла зробити у Вінниці. Це будівництво трамвайної колії, відкриття діагностичного центру, дитячих садочків, ігрових майданчиків, спортивних комплексів та шкільних стадіонів, освітлення, покращення надання житлово-комунальних послуг, – усе це та ще багато іншого робиться для комфортного життя вінничан та привабливості міста.

Учні, переглянувши фільм, поділилися думками та ідеями – що першочергово потрібно зробити у місті, на що звернути увагу. Запитань у школярів було чимало – їх цікавили проблеми вінницьких доріг, розвиток спорту міста, будівництво нових паркових зон та фонтанів. Звичайно, найболючіше питання для школярів старших класів – вибір майбутньої професії та працевлаштування.

Бесідою із Сергієм Кудлаєнко десятикласники залишилися задоволеними. Зізнаються, що не проти проводити такі зустрічі проводити частіше й охоче запросили б мера.

Сергій Кудлаєнко пішов  до школи дізнаватися в учнів  ідеї розвитку Вінниці

Це хороша ідея стосовно проведення таких зустрічей. Думаю, це потрібно робити, якщо вони матимуть результат. Особисто я отримав чимало корисної інформації, також було цікаво просто поспілкуватися із представниками влади. Хотілося би, щоб у Вінниці розвивався спорт, культура, проводилися масові заходи, – зізнається учень 10 школи Іван Купчин.

– Ця зустріч була корисною для мене – я дізнався багато нового, що уже зроблено у Вінниці, що планується робити найближчим часом. Наше місто стає кращим, тому нехай влада працює і надалі у цьому напрямку, – вважає учень 10 класу Андрій Бризюк. – Також хочеться побільше цікавих заходів, у яких участь могли би взяти участь вінничани.

Учениця Анна Рейвах зізналася, що якби була мером, то відкрила би в місті ще більше фонтанів.

– Якби я була керівником, то продовжила б розвивати всі ці напрямки, у яких нині працює вінницька влада. Також хочеться, щоб у Вінниці було побільше фонтанів – відновити фонтан у центральному парку, на проспекті Юності, ще інші, які колись працювали у місті, – говорить школярка.

Директор школи Світлана Куца зауважує, що такі уроки проводять переважно із учнями 10 – 11-х класів.

– Скоро цим дітям потрібно буде йти у доросле самостійне життя, вони будуть продовжувати робити щось у місті, в країні. Діти у цьому віці вже бачать, що відбувається у місті, як воно змінюється, вносять цікаві пропозиції. Діти ставлять не лише загальні, а й конкретні запитання. Наприклад, запитували, чому на вінницьких дорогах мало патрулів ДАІ, їх цікавить, чому інвестори вкладають гроші у розвиток Вінниці. Відповідаючи на такі запитання, починаємо усвідомлювати, що дійсно багато зроблено для міста, що ми рухаємося вперед і що люди помічають ці зміни, – розповідає директор.

Сергій Кудлаєнко зізнається, що такі бесіди допомагають побачити міській владі якісь проблеми, котрі, можливо раніше не помічали. Цікаві пропозиції надходили від педагогів і нині деякі питання уже вирішені.

До прикладу, минулого року до мене, як до депутата обласної ради, педагоги та батьківський комітет звернулися з проханням встановити у школі Wі-Fі. Тоді якраз почала працювати система «Електронний щоденник», але реалізувати її було практично неможливо, тому що підключення до Інтернету охоплювало лише кілька кабінетів, що не було зручно для педагогів. Тепер система Wі-Fі встановлена, і ми постійно тримаємо на контролі наскільки якісно вона працює, аби миттєво впоратися із недоліками, які можуть виникати, – підкреслює Сергій Кудлаєнко.

Сергій Кудлаєнко пішов  до школи дізнаватися в учнів  ідеї розвитку Вінниці

Депутат розповів, що школярі досить позитивно реагують на відкриття дитячих та спортивних майданчиків, адже вони давно мріяли про такі комплекси і, до речі, подавали ідеї щодо їх створення. Також учні підтримують рішення міської ради щодо встановлення камер відеоспостереження у закладах торгівлі та громадського харчування. Позитивно реагують та підтримують ініціативу будівництва та реконструкції площ під сквери та місця відпочинку із підключенням до цих зон системи Wі-Fі. Негативно учні реагують на проведення медичної реформи, і навіть дають свої пропозиції як вони бачать систему охорони здоров\'я у нашому місті.

– До речі, сьогодні мене учні запитували про фонтан на проспекті Юності та у центральному парку. Так-от, над цими питаннями ми вже сьогодні працюємо і сподіваюся, що до наступного року все зробимо, – сказав Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 8502
Поширень: 0