Пластикові пляшки, купа книжок та паперу, жерстяні баночки та шини від автомобілів! Куди сьогодні відправляються всі ці зіпсовані речі, напередодні Дня довкілля, вирішили з’ясувати журналісти сайту "Моя Вінниця".

Однією з найгарячіших екологічних проблем є необізнаність мешканців міста про те, що органічні речовини , а саме відходи від їжі потрібно викидати окремо від пластикових пляшок, різноманітних упаковок, паперу та скла. Огризки та помиї не завдають шкоди оточуючому середовищу, а от целофан та пластик не можна виносити на сміттєзвалища, або просто закопувати у землю, бо вони отруюватимуть життя усім оточуючим.

Але не тільки це є основною проблемою, взагалі-то мешканці не маютСтупак Володимир Прокоповичь можливості викидати відсортоване сміття, так як баки для пластику встановлені тільки у деяких місцях. Ось наприклад, за адресою Академіка Ющенка, 16, такий бак прикрашає подвір’я, він повністю наповнений пластиковими пляшками.

За словами директора ТОВ «УЮТ» Ступака Володимира Прокоповича, таких контейнерів встановлено вже вісімнадцять.

Контейнера для сортирування сміття стоять по всьому мікрорайону Поділля, що дозволяє мешканцям від загальної кількості сміття відібрати пластикову пляшку або жерстяну банку. Жителі подвір’я активно заповнюють бак з пластиковими пляшками.

Наталія ЛюбченкоНаталія Любченко, яка проживає у цьому подвір’ї поділилася з нами своїми думками з приводу нововведень у їхньому дворі:

- «Ми вже давно звикли сортирувати сміття. В цьому не має жодної складності. Якщо такий бак стоїть у дворі, то чому б не кинути в нього пляшку, всі наші сусіди викидають окремо пластикові пляшки. Я жодного разу не бачила, щоб хтось порушував правила».

А якщо з’явиться бак для скла та паперу, ви також будете сортирувати сміття?

- «Чому б ні? Це не важко!» - говорить Наталія.

На території сортувального підприємства можна на власні очі побачили, як саме порожні пляшки, макулатуру, автомобільні шини, жерстяні баночки відсортовують на переробку, а саме переплавку у гранули, з яких потім виготовляють різноманітні побутові пластикові вироби (мішки, килимки тощо).

      порожні пляшки, макулатуру, машинні шини, жерстяні баночки порожні пляшки, макулатуру, машинні шини, жерстяні баночки порожні пляшки, макулатуру, машинні шини, жерстяні баночки

На території підприємства яке збирає сміття існує музей, тут зберігаються ексклюзивні речі, які знайшли у процесі сортурування сміття. Воєводін Вячеслав є засновником ексклюзивної колекції, яка включає в себе різноманітні металеві праски, безліч старовинних підстаканників, ножі, воєнні бляшки та медалі.

       засновником ексклюзивної колекції  ексклюзивна колекція ексклюзивна колекція

«Одного разу я знайшов бритву 1695 року, це найулюбленіша річ мого музею. Я нічого не продаю, тому що вважаю, що такі ексклюзивні речі повинні надихати і прикрашати саме наш музей»

Ексклюзивно для журналістів «Моя Вінниця», Воєводін Вячеслав зізнався, що музеї насправді на території існує два. Один, власний, а інший для всезагального огляду. Ось декілька предметів, які зберігаються на території власного музею Вячеслава.

  ексклюзивна колекція ексклюзивна колекція ексклюзивна колекція



Переглядів: 9337
Поширень: 0