З настанням теплої погоди на дорогах різко збільшуєть кількість двоколісного транспорту. Саме в цю пору реєструється найбільше автопригод, учасниками яких є водії мотоциклістів, мопедів та скутерів. На жаль, їхні власники не завжди дотримуються Правил дорожнього руху, що призводить до трагедій на дорогах. Найпоширенішими порушеннями є виїзд на зустрічну смугу, недотримання рядності, перевищення швидкості та нехтування правил проїзду пішохідних переходів.

Профілактичні заходи

За словами начальника УДАІ Вінниччини Павла Солоненка, під час відпрацювання, під умовною назвою «Мотоцикліст», працівники ДАІ намагатимуться вплинути на свідомість кожного учасника дорожнього руху. Під час проведених бесід інспектори ДАІ роз’яснюватимуть необхідність дотримання Правил дорожнього руху та заходів власної безпеки - користування мотошоломами і спеціальною екіпіровкою водіїв мототранспорту. Також буде звертатися увага на необхідність зареєструвати транспортні засоби в підрозділах РЕР ДАІ.

Профілактичні заходи

Співробітники Державтоінспекції закликають водіїв мототранспорту не лише неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, але й виявляти повагу до всіх учасників руху, як водіїв автомобілів, так і пішоходів. Бути більш обачливими на дорозі та дисциплінованими.



Переглядів: 3129
Поширень: 0