Ще взимку хітом Ютубу стало відео «Вот так в Виннице делают дороги», у якому дорожники стелили асфальт на мокре покриття і навіть у калюжі. Сюжет став тоді ілюстрацією масової істерії по вбитих зимою дорогах. Відео показували майже всі телеканали і сайти. В свою чергу вінницький «Шляхбуд» , робітники якого стали зірками Ютубу, пояснив, що Вінниця експериментує з всепогодними асфальтовими сумішами і в даному випадку теж мало місце випробовування нового матеріалу «на основі водної бітумної емульсії та спеціальної добавки», т.з. "канадського асфальту".

Втім, дорожникам тоді мало хто повірив і лише дехто казав: «Краще хай вони експериментують, ніж засипатимуть землею, як на Львівщині, або взагалі нічого не робитимуть. Головне з часом згадати про ці ями і подивитись чи то дійсно нова технологія чи знов розводять нас».

Сьогодні, коли дорожники у Вінниці працюють вже у повну силу, саме час згадати і подивитись. Так, міський голова Володимир Гройсман під час обїзду міста 19 квітня звернув увагу на ті злощасні латки по вул.Порика і навіть потоптався по кожній із них. Вони всі пережили і лютневу відлигу, вберігши водіїв від втрати коліс у калюжах з ямою, і березневі снігопади, і весну, коли по всій країні сніг зійшов з асфальтом. Ні тріщинки.

канадський спецасфальт для швидкісного ремонту доріг

Тому, на думку міського голови, експериментальна суміш виправдала себе і буде й надалі використовуватися у Вінниці в осінньо-зимовий період.



Переглядів: 4374
Поширень: 0