На вінницьких пляжах комунальники ремонтують грибки та лавочки, які були частково поламані вандалами, а працівники водолазно-рятувальної служби очищають дно річки.

Впорядкування територій трьох міських пляжів, які знаходяться на берегах річки Південний Буг, розпочалося з початку квітня. Зони відпочинку біля води «Центральний», «Хімік», «Гонти» вже мають належну інфраструктуру. У цьому році завершаться роботи по вибірковому капітальному ремонту пляжу «Гонти» та реконструкція зони відпочинку пляжу «Центральний».

На пляжу «Хімік» наразі триває вибірковий капітальний ремонт грибків, лавочок та інших конструкцій, які протягом міжсезонного періоду потрощили вандали. Ці роботи проводяться по гарантійних домовленостях за рахунок підрядника, який здійснював капремонт зони відпочинку два роки тому. «Формат якісної пляжної зони повністю себе виправдав, хоча ми стикаємося з деяким вандалізмом і зараз служби відновлюють усе пошкоджене, - каже міський голова Володимир Гройсман. – На жаль, є відсоток людей, яким байдуже все, і те, що ми робимо – вони трощать, що садимо – викопують, робимо благоустрій – пошкоджують його».

Сьогодні працівники водолазно-рятувальної служби обстежують дно річки біля пляжів, аби відпочиваючі не поранилися під час купання. Кажуть, що тут сміття не дуже багато, адже роботи по очищенню дна проводяться щорічно. Однак в інших місцях – дно дійсно замулене і містить багато побутового сміття, яке відпочиваючі самі ж і кидають у річку. Тому не варто користуватися не призначеними для купання місцями.

До 10 квітня усі роботи по впорядкуванню пляжів будуть закінчені і вінничани зможуть загоряти та купатися у чистих і зручних зонах відпочинку.



Переглядів: 3796
Поширень: 0