вибух газу у Жмеринці

Як розповіли у прес-центрі УМНС України у Вінницькій області, 39-річний нетверезий сім’янин влаштував увечері сварку із 23-річною дружиною. Побив її та погриз їй руку. Жінка із синочком, якому тільки 2,5 роки, сховалася в сусідів. Правоохоронці приїхали на виклик і задокументували порушення. Чоловік, щоправда, двері не відчинив. Втім, сподівання що до ранку алкоголь вивітриться і сварка вщухне сама собою виявилися марними. Чоловік вирвав гнучкий шланг від газового стояка, який з’єднував плиту із трубою, та підпалив сірник. Що це було – п’яне божевілля чи навмисно скоєний злочин – з’ясує слідство.

Від вибуху постраждав, передусім, його винуватець: стан чоловіка досить важкий, обпечено 35% шкіри - він перебуває в опіковому центрі у Вінниці. Травмовану дружину з лікарні вже виписали.

Без вікон і дверей залишилося три квартири жмеринської п’ятиповерхівки. Та ж, у якій стався вибух, перетворилася на справжню руїну: повалені стіни, обгорілі меблі і дитячі іграшки. Уже 10 лютого міська влада організувала відновлювальні роботи. Людям встановлюють двері і вікна, МНСники розчищають завали, разом із представниками служби газу перевіряють вентиляційні канали на наявність скупчень побутового газу, щоб чим швидше увімкнути опалення в будинку.


Переглядів: 3176
Поширень: 0