Нагадаймо, це неперше закрите приміщення у Вінниці, яке виготовляє продукти харчування в антисанітарних умовах без дозвільних документів. Так, кілька днів тому, працівники відділу ветеринарної міліції призупинили діяльність закладу швидкого харчування на одному з ринків міста Вінниці , а також закрили дві торгових точок з приготування і реалізації шаурми та хот-догів.

24 квітня працівники відділу ветеринарної міліції викрили діяльність підпільного цеху з виробництва швидкої їжі, хлібобулочних виробів та напівфабрикатів, що виготовлялись в антисанітарних умовах без дозвільних документів. Як з’ясували міліціонери, 35-річний вінничанин у складському приміщенні виготовляв та реалізовував недоброякісну продукцію у торгівельну мережу міста, не потурбувавшись про відповідні дозвільні документи.

У Вінниці пельмені та пиріжки виготовляли серед бруду та безладу

Під час перевірки, правоохоронці встановили, що серед безладу та бруду сімейний підряд чоловіка виготовляв широкий асортимент продукції: рогалики та пиріжки, булочки і піци, пельмені та вареники. Випічку та напівфабрикати родичі горе – підприємця робили не лише без офіційно оформлених трудових угод, але й без санітарних книжок. Приміщення цеху було вщент завалене коробками, сміттям, горами немитого посуду та брудним устаткування. У чоловіка не було жодних документів, що свідчили б про контроль безпечності виробництва та якість кінцевого продукту.

Наразі роботу цеху було призупинено та видано припис про усунення недоліків.

Як повідомив начальник ветеринарної міліції УМВС України у Вінницькій області Павло Дармограй, небезпечну продукцію було вилучено з обігу. Власника виробництва притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог», яка тягне за собою накладання штрафу до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 3545
Поширень: 0