Щойно завершився опалювальний сезон, а працівники теплопостачальних підприємств, ЖЕКівці та інші комунальні служби вже розпочали підготовку до опалювального сезону 2013-2014 років. Про плани робіт у міжопалювальний сезон доповідав директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Василь Броварник на черговому засіданні виконкому у четвер, 25 квітня.

Підготовка житлово-комунального, енергетичного господарства, установ та підприємств міста до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років вже розпочалась. Втім, як зазначають комунальники, основними проблемами передусім залишаються зношеність мереж та необхідність їх ефективної експлуатації, постійний ремонт і модернізація. Ще однією проблемою залишається заборгованість населення за спожиті послуги. «На сьогоднішній день населення боргує більше 52 мільйонів гривень. 33,4 мільйони гривень – борги по теплопостачанню, 9,2 мільйони – борги по водопостачанню та водовідведенню, ще 10 мільйонів гривень – борги за утримання та експлуатацію житла, - говорить директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Василь Броварник. - Це не дає можливості підприємствам акумулювати кошти для проведення ремонтних робіт у більшому обсязі, здійснювати заміну інженерних мереж та технологічного обладнання, своєчасно і в повному об’ємі сплачувати за енергоносії».

Попри існуючі проблеми, теплопостачальні підприємства цьогоріч планують виконати значні обсяги робіт, які дозволять забезпечити надійну роботу котелень та тепломереж в осінньо-зимовий період. Так, зокрема КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» планує виконати поточний ремонт 38 котелень та 2-х ТЕЦ, капітально відремонтувати майже 1,7 км тепломереж, виконати поточний ремонт 84 центральних теплових пунктів (ЦТП), а також поточний ремонт 204 км теплових мереж.

Підприємство ДП Теплокомуненерго «Маяк» планує виконати поточний ремонт 4-х котлів, ремонт насосного обладнання, запірної арматури та замінити майже 1 км теплових мереж. Крім цього, планується виконати поточний ремонт обладнання 12 ЦТП та 3 ІТП та поточний ремонт 17 км теплових мереж. КП «Вінницяоблтеплоенерго» цьогоріч здійснить поточний ремонт 14 котелень та замінить 2 котли, а також проведе капітальний ремонт систем диспетчеризації та АСУ на 7-ми котельнях. Окрім цього, буде проведено капітальний ремонт 600 метрів тепломереж, поточний ремонт 8 ЦТП та 30,3 км теплових мереж.

Працівники комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» у міжопалювальний сезон проведуть підготовку технічного обладнання насосних станцій водопостачання і водовідведення, водозабірних споруд для заміни зношеного обладнання в червні-липні при 2-х зупинках систем водопостачання та водовідведення в місті. Заплановано провести заміну 106 одиниць запірної арматури, промивку і хлорування 9 резервуарів запасу води, ремонт 130 водорозбірних колонок та ремонт 56 пожежних гідрантів. Також буде замінено 1,3 км аварійних мереж водопроводу та 600 метрів каналізаційних мереж. Цьогоріч також планується відремонтувати 51 насосний агрегат на водопровідних, 33 - на каналізаційних насосних станціях.

За словами секретаря Вінницької міської ради Сергія Моргунова, виконання намічених заходів дозволить забезпечити надійну та безперебійну роботу в осінньо-зимовий період. «Роботи досить багато, проте результат цієї роботи залежить в першу чергу від злагодженої співпраці між усіма підприємствами», - підкреслив Сергій Моргунов.



Переглядів: 2859
Поширень: 0