Останніх десять днів квітня Державтоінспекція Вінницької області проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикліст», направлені на попередження ДТП за участю водіїв мопедів, мотоциклів та велосипедистів. В рамках її проведення в обласному ДАІ відбулася зустріч активістів вінницьких мотоклубів, керівництва управління та представників засобів масової інформації.

ержавтоінспекція Вінницької області проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикліст»

26 квітня більше півсотні байкерів на своїх «залізних конях» заполонили подвір’я обласного управління ДАІ. Їх запросили для діалога, під час якого розмова йшла про дотримання Закону доріг усіма учасниками дорожнього руху.

«Весна лише розпочалася, а ми вже маємо 8 дорожньо-транспортних пригод за участі водіїв мототранспорту, в яких шестеро людей травмувалися,- зазначив начальник УДАІ полковник міліції Павло Солоненко, - і це дуже прикро, адже керують ними молоді люди, сповненні життя, а тепер вони скалічені. Молодь сьогодні купляє потужні мотоцикли, які розвивають шалені швидкості, а навиків управління не мають. У нас сьогодні є достатньо автошкіл, які навчають водіїв цього класу і де можна отримати хороші знання із Правил дорожнього руху та навчитися гарно керувати мотоциклом. Проводячи профілактичні акції наші інспектори нагадують також водіям чотириколісного транспорту про те, що весною та влітку на дорогах окрім них з’являються мотоциклісти і потрібно ставитися до них як до рівноцінних учасників дорожнього руху».

ержавтоінспекція Вінницької області проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикліст»

А щоб показати наглядно до чого призводить нехтування Правилами дорожнього руху та швидкісний «адреналін» служба профілактичної роботи підготувала відеофільм із відзнятих автопригод, учасниками яких були мотоциклісти. Кадри вражали присутніх, а після його закінчення запанувала тиша. Можливо на них водії побачили останні митті життя своїх колишніх друзів і зроблять відповідні висновки.

ержавтоінспекція Вінницької області проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикліст»

Як зазначив начальник відділу ДАІ міста Вінниці підполковник міліції Анатолій Присяжнюк, лише за п’ять днів відпрацювання «Мотоцикліст» інспектори ДАІ зафіксували 57 порушень ПДР, скоєних водіями мопедів, скутерів та мотоциклів. З них троє керували транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Також він попросив водіїв мотоциклів «викидати адреналін» не на вулицях міст, а в спеціально обласштованих для цього місці.

ержавтоінспекція Вінницької області проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Мотоцикліст»

Присутні на зустрічі активісти мотоклубів погодилися із тим, що не потрібно ворогувати із Державтоінспекцією, а краще шукати спільні шляхи вирішення проблем. Наприклад, провести спільні рейди по виявленню незареєстрованого мототранспорту, акцію «Мобільний телефон» та «Обережно! Пішохід». Їх проведення запланували на тавень, після святкових днів.



Переглядів: 5684
Поширень: 0