З березня по червень Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» реалізує проект IDEA за підтримки Microsoft YouthSpark". Це міжнародна програма безкоштовного безперервного навчання молоді і дорослих, яка дозволяє підвищити рівень освіти населення в галузі інформаційних технологій та підвищення конкурентоздатності на рину праці. Програма складається із базових курсів з роботи з комп’ютером, використання програмного забезпечення і обробки цифрових даних, а також тренінгових навчань щодо способів і можливостей працевлаштування та підприємництва. Навчальна програма підтримує стандарти корпорації Microsoft і міжнародні стандарти в галузі кваліфікації спеціалістів. Слухачі отримують навички практичної роботи із сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями у громадських технічних центрах. Навчання дозволить набути навички ІКТ і створити нові соціально-економічні умови для професійного розвитку особистості і покращення якості життя.

ГО "Паросток" реалізує проект IDEA за підтримки Microsoft YouthSpark

Мета Проекту – розширення можливостей доступу до інформаційних технологій, удосконалення технічних навичок і можливостей для безробітної та/чи частково зайнятої молоді, молодих людей, які знаходяться в скрутному соціально-економічному становищі, з обмеженими можливостями здоров’я, та інших категорій соціально-незахищених прошарків молоді. Навчальні заняття за проектом орієнтовані на надання соціально-незахищеним прошаркам молоді можливості отримати знання в галузі сучасних ІКТ і використовувати ці знання для покращення умов життя в місцевій громаді. Основними цільовими віковими групами Проекту є молодь віком 13-17 років і 18-24 роки.

ГО "Паросток" реалізує проект IDEA за підтримки Microsoft YouthSpark

Соціальні працівники Вінницького центру IDEA проводять навчальні тренінги для молоді в навчальних закладах міста Вінниці. Під час тренінгів молоді люди отримують практичні знання та навички з написання резюме та супровідного листа, проходження співбесіди з потенційних працедавцем, створення власного іміджу та його використання для вдалого працевлаштування, ознайомлюються з правилами етикет у спілкуванні з працедавцем у мережі Інтернет, отримують практичні навички пошук роботи у всесвітній мережі WORLD WIDE WEB.

Також в рамках реалізації проекту соціальні працівники Вінницького центру IDEA надають консультативну допомогу щодо пошуку роботи людям старшого віку.

Повір у себе і зміни своє життя на краще!

Керівник проекту Саранча Ірина 0677831061
Старший соціальний працівник Ліщинська Анастасія 0671035685
 


Переглядів: 17186
Поширень: 0