Нетрагічно, але з болючими наслідками, день 13 травня закінчився у дворічного хлопчика з  Вінниці та у трирічної дівчинки з Дніпропетровська, яка приїхала на відпочинок до бабусі у  смт Томашпіль.

Як повідомляє прес-служба УДСНС у Вінницькій області 13 травня о 19:13 вінницькі рятувальники від медиків отримали повідомлення про отруєння малолітньої дитини, що мешкає на вулиці Пирогова в обласному центрі.

Дворічний хлопчик, граючись, знайшов баночку з рідиною, відкрив її та вжив розчин, яким виявився аміак. Дитину каретою швидкої допомоги одразу ж доправили у дитячу обласну лікарню.

Після проведення усіх лікувально-профілактичних заходів постраждалий з опіками слизової оболонки направлений у теракальне відділення медустанови. Зараз стан хлопчика задовільний.

Цього ж дня, 13 травня,  о 16:50 на пункт зв’язку Державної пожежно-рятувальної частини №28 смт Томашпіль з райлікарні надійшло повідомлення про те, що в приймальне відділення, в супроводі сільського фельдшера, приватним автотранспортом була доставлена трирічна жителька м. Дніпропетровськ. У дитини медики зафіксували опіки полум’ям кистей рук, правого передпліччя, правої гомілки ІІ-ІІІ ступеня, що складає 5 відсотків шкіри. Як стало відомо, відпочиваючи з батьками у бабусі в с. Калинка, дівчинка випадково впала у багаття. Наразі постраждала перебуває в хірургічному відділенні місцевої лікарні у стані середньої важкості.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам, не залишати без нагляду малолітніх дітей, адже кожна секунда проведена малечою наодинці, може завершитись трагічно.



Переглядів: 2990
Поширень: 0