У Дарницькому районі столиці неподалік одного з торгівельних центрів було скоєно напад на водія престижного «Каділака». Щоб заволодіти цим авто, двоє зловмисників застосували травматичну зброю, викинули водія з салону і зникли. По дорозі «Каділак» зіткнувся з «Ланосом» і, не зупиняючись, помчав далі.

викрадення автомобіля

Інформація про незаконне заволодіння транспортним засобом одразу була передана всім постам міліції. Найбільш імовірним було те, що зловмисники спробують залишити межі міста. Тому співробітники ДАІ Дарницького району негайно вирушили на автомагістраль, що веде до Борисполя.

І недаремно - викрадене авто було помічене неподалік Бортницького лісництва. Проте на вимогу інспекторів машина не зупинилася. Рухаючись у напрямку Борисполя, «Каділак» на великій швидкості раз у раз створював аварійні ситуації, ледь не врізався у автобус з людьми. До того ж керманич викраденої автівки кілька разів намагався зіштовхнути міліцейське авто в кювет. Тому екіпаж прийняв рішення про застосування зброї. Про це порушника було повідомлено по гучномовцю, але не подіяло на нього, як і попереджувальний постріл у повітря. Тому правоохоронці вирішили стріляти по колесах. Але навіть з пробитими чотирма шинами машина продовжувала їхати. Повернувши у бік аеропорту «Бориспіль», водій та пассажир вистрибнули з позашляховика та побігли до лісосмуги.

затриманий

Одного зловмисника правоохоронці затримали одразу ж. Ним виявився 30-річний уродженець Вінницької області.

В ході проведення оперативно-пошукових заходів правоохоронцями був затриманий і другий зловмисник - 31-річний уродженець Київської області.

викрадення автомобіля

Як згодом стало відомо, обидва – непрацюючі, і вже мали проблеми з законом - раніше судимі за розбійні напади.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 289 Кримінального Кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна.

На даний час обидва зловмисники заарештовані.



Переглядів: 741
Поширень: 0