Вінницький зоопарк, який є структурним підрозділом обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс», потребує оновлення матеріально-технічної бази та модернізації в цілому. Про це зауважив голова обласної Ради Сергій Татусяк під час відвідин зоопарку 14 травня.

Сергій Татусяк відвідав Вінницький зоопарк

Директор Анатолій Іванець показав територію звіринця, умови утримання тварин, облаштування зоопарку загалом. На сьогодні у ньому перебувають понад 300 особин звірів, на утримання яких щороку виділяється 700 тис. грн. з обласного бюджету.

За словами Сергія Татусяка, щоб зоопарк розвивався, потрібні значно більші кошти, яких обласний бюджет не може забезпечити підприємству.

Сергій Татусяк відвідав Вінницький зоопарк

Зоопарк потребує серйозного оновлення матеріально-технічної бази та модернізації в цілому. Тому ми будемо спільно з державною адміністрацією, з обласними управліннями розглядати питання щодо можливого створення нової структури, відокремленої від облагролісу або як дочірнього підприємства, – сказав С.Татусяк.

Голова вважає, що потрібно шукати варіанти залучення на розвиток звіринця позабюджетні кошти. Зокрема, шляхом участі у різних екологічних програмах, як міжнародних, так і українських.

звірі у Вінницькому зоопарку

Анатолій Іванець підтвердив, що зоопарк дійсно потребує нагального втручання.

Найперше, що потрібно зробити, – це реконструкцію, оформлення зоопарку, тому що воно вже застаріле. На той час, коли він створювався, тут були дерев’яні вольєри, але вони вже віджили своє і потрібно зоопарк реконструювати до європейського типу. Власне з цього приводу і відбулась зустріч з головою обласної Ради, – сказав керівник установи.

звірі у Вінницькому зоопарку

Він додав, що ситуацію не рятують і кошти від реалізації квитків на екскурсію до звіринця. Сьогодні вартість квитка для дорослого складає 15 грн., для дітей шкільного віку – 10 грн., діти дошкільного віку відвідують безкоштовно. Фахівці кажуть, аби мати хоча б якийсь прибуток з продажу квитків потрібно підняти їхню ціну до 20-25 грн.

Читайте також:

Як Сергій Кудлаєнко на ринок сходив

 



Переглядів: 6235
Поширень: 0