Місцевий підприємець реалізовував ковбасні вироби та вершкове масло, кінцевий строк придатності яких закінчився близько місяця тому.

Вдруге за рік працівники ветеринарної міліції вилучають небезпечні для споживачів продукти харчування у 58-річного жителя м. Козятин. На місцевому ринку чоловік розгорнув торгівлю різними видами ковбасних, м’ясних та молочних виробів з закінченим строком придатності для споживання. На вимогу працівників міліції надати документи, які б свідчили про походження товару на прилавку, та документи, які б дозволяли займатися підприємницькою діяльністю, горе-підприємець надати не зміг, оскільки просто не мав їх.

Правопорушник розповів, що товар він скуповував у великих київських торгівельних мережах, адже працівники цих закладів продукти харчування, строк придатності яких закінчився, продають втричі дешевше. На різниці у вартості товарів чоловік вирішив підзаробити. Купували споживачі прострочені продукти за звичайними цінами, адже не кожний з покупців дивиться на термін придатності товару.

Вилучені продукти вагою близько 100 кг утилізовані, а їхній власник притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП (порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог), яка тягне за собою накладання штрафу від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як розповів начальник ветеринарної міліції Вінниччини Павло Дармограй, підприємець вже не вперше потрапляє в поле зору працівників міліції за подібні правопорушення. У листопаді минулого року він був притягнутий до адмінвідповідальності. Того разу чоловік на цьому ж ринку реалізовував прострочені солодощі, рибні та ковбасні вироби, енергетичні напої та соки загальною вагою 350 кг.



Переглядів: 3992
Поширень: 0