Основними забруднювачами на території міста залишаються промислові підприємства та підприємства теплоенергетики. Обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря підприємствами у минулому році зменшились у порівнянні з попереднім роком на 1,9 % та становили 4,1 тис. тонн.

- Це обумовлено як скороченням кількості підприємств, які мають викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, так й послідовним виконанням комплексу природоохоронних заходів, - каже директор департаменту економіки та інвестицій Галина Якубович.

Водночас, що стосується підприємств теплоенергетики, то ними постійно проводиться робота по заходах з енергоефективності, що в тому числі зменшує кількість викидів СО2 в атмосферне повітря.

Ще одним негативним чинником, який впливає на забруднення повітря, залишається велика кількість автотранспорту на вулицях міста. Кількість виявлених випадків перевищення вмісту шкідливих речовин в атмосферному повітрі на магістральних вулицях міста є достатньо великою, однак цей показник зменшився в порівнянні з попереднім роком до 4,5 % (2011 рік – 5,9 %). Впровадження нової транспортної мережі у минулому році, дозволило розвантажити центральні вулиці міста. При цьому кількість одиниць електротранспорту, який є екологічно чистим видом транспорту, на маршрутах збільшилась на 10 трамваїв та 11 тролейбусів.



Переглядів: 3604
Поширень: 0