У зв’язку з ростом аварійності на пасажирському автомобільному транспорті та з метою забезпечення безпеки перевезень пасажирів автобусами, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку у весняно-літній період, на території Вінницької області з 20 травня по 15 червня проводяться профілактичні заходи.

ДАІ посилює  контроль за пасажироперевізниками

Працівниками Державтоінспекції Вінниччини здійснюється посилений контроль за безпекою дорожнього руху, проводяться профілактичні бесіди з водіями щодо стану аварійності та необхідності дотримання транспортної дисципліни, заборони в нічний час здійснень перевезень пасажирів автобусами, не обладнаними тахографами та здійснення нелегальних перевезень пасажирів.

Чималого резонансу набула автопригода, яка сталася 15 квітня ц.р. біля села Райгород Немирівського району, під час якої було травмовано 14 пасажирів автобуса. Його водій не впорався з керуванням та з’їхав в кювет. Наслідки ДТП спонукають працівників ДАІ до вжиття запобіжних заходів.

Під час нагляду за дорожнім рухом особлива увага звертається за дотриманням водіями автобусів правил дорожнього руху, в тому числі щодо відповідності технічного стану автобусів їх вимогам, керування транспортними засобами у тверезому стані, законність здійснення перевезень, відповідність типу та конструкції транспортного засобу записам у реєстраційних документах, в тому числі щодо встановлення газового обладнання та додаткових місць для сидіння пасажирів, а також блокування в автобусах аварійних чи запасних виходів.

ДАІ посилює  контроль за пасажироперевізниками

При рейдових перевірках з контролю за безпекою пасажирських перевезень працівниками ДАІ Вінниччини з початку цього року виявлено 2099 порушень правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів, затримано 11 водіїв, які керували у нетверезому стані, виявлено і знято з рейсів 177 технічно несправних автобусів, складено 42 протоколи за керування без необхідних документів, в т.ч. 17 – без ліцензійної картки, виявлено 862 порушення правил перевезення пасажирів, 113 порушень дорожніх знаків та розмітки у місцях масових відправлень пасажирів, 13 фактів керування водіями без проходження передрейсового контролю технічного стану автобусу і медичного огляду водія, 427 випадків відхилення від визначеного маршруту.

Високий рівень правопорушень серед водіїв автобусів спонукає правоохоронців до радикальних кроків, які гарантуватимуть пасажирам безпеку під час їх перевезень.



Переглядів: 4635
Поширень: 0