За бюджетні кошти на суму 75 тис. грн. частково підсипано біло-щебеневим покриттям вулиці, очищено і встановлено 10 насосів у криницях загального користування на суму 41 712 грн., заасфальтовано тротуари на двох вулицях (40 тис. грн.) та ін. У минулому році облаштовано 2 спортивних майданчика в квартальних комітетах «Добробут» та «Хутір Шевченка». Вперше за часи існування органів самоорганізації населення мешканці взяли участь у співфінансуванні проектів для покращення благоустрою. Протягом року із залученням коштів мешканців у сумі 100 тис. грн. здійснено часткове асфальтування кількох вулиць (Тельмана, Лермонтова, Волочаївська, 1-й пров. Лермонтова), виконані роботи по каналізуванню вулиць Громова, Паризької Комуни, Жуковського, пров. Підлісний, 1 пров. Громова на суму 408 тис. грн. (50 % даної суми - кошти зібрані мешканцями).

У минулому році виконано роботи по реконструкції повітряних ліній енергопостачання та зовнішнього освітлення зі встановленням енергозберігаючих ліхтарів на 33 вулицях та 17 провулках приватного сектору. Заміно 25 аварійних електроопор. На теперішній час неосвітленими залишаються 28 вулиць та 22 провулка.

Досягненням Асоціації є налагодження роботи щодо вивезення твердих побутових відходів з приватного сектору міста. На сьогоднішній день за вивіз ТПВ сплачують понад 70 % мешканців, а у деяких мікрорайонах до 90 %. Для порівняння, на початку 2007 року цей показник складав 16 %. Стабільності вивезення ТВП сприяє перехід на обслуговування підприємством «Ековін». З допомогою управління комунального господарства та благоустрою вдалося ліквідувати 28 стихійних сміттєзвалищ. Відпрацьована система недопущення їх повторного утворення.

Дієвим важелем впливу на порушників благоустрою міста є робота санітарно-екологічної інспекції, якою протягом 2008 року було обстежено більше 12 тис. будинковолодінь, складено 120 протоколів, надано 800 приписів.

Найболючішими проблемами приватного сектору залишаються питання транспортного забезпечення та каналізації.

У 2009 році у міському бюджеті заплановано 300 тис. грн. на потреби Асоціації органів самоорганізації населення.

«Я можу поставити високу оцінку роботі квартальних комітетів і діяльності Асоціації в цілому, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Я почув не тільки приємні речі, але й про проблеми, які необхідно ще вирішити. Ми працюємо на людей, і, мешканці, які проживають у приватному секторі, своїми ініціативами дають впевненість у тому, що ми - однодумці. Я думаю, що та реформа, яку ми провели щодо співпраці квартальних комітетів та місцевої влади, є найкращим досвідом в Україні».

Володимир Гройсман додає, що питання якісного транспортного забезпечення у приватному секторі наразі є питанням №1. У вересні 2008 року було підписано контракт з ЛАЗом на поставку 10 автобусів для муніципального автобусного парку. Цей транспорт зміг би зняти напругу з перевезенням мешканців віддалених районів міста. У зв\'язку з ситуацією, яка склалася на ЛАЗі через економічну кризу в країні, питання поставки автобусів загальмувалось. 17 лютого перший заступник міського голови Іван Михайлюк поїхав на переговори з керівництвом заводу саме з цього приводу.


Переглядів: 2945
Поширень: 0