З 12 по 30 квітня цього року, під час проведення обстеження встановлено, що по автомобільним дорогах загального користування необхідно ліквідувати майже 48 тисяч квадратних метрів ямковості, нанести більше 4 тисяч 700 кілометрів дорожньої розмітки, облаштувати зовнішнє освітлення на 506 пішохідних переходах, встановити 38 кілометрів транспортного огородження та влаштувати зовнішнє освітлення на 141 ділянці доріг.

Щодо недоліків в утриманні вулиць населених пунктів, необхідно ліквідувати 57 тисяч квадратних метрів ямковості, нанести більше 470 км дорожньої розмітки, влаштувати зовнішнє освітлення на 1100 пішохідних переходах, а також провести освітлення на 89 ділянках вулиць.

За результатами проведеного обстеження співробітниками Державтоінспекції направлені вимоги комунальному та дорожньому підприємствам на усунення недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі.

До кінця травня співробітники ДАІ проведуть контрольні перевірки виконання поставлених завдань та вжиті заходи реагування до посадових осіб, які не усунули вказані недоліки.

На виконання вимог Законів України "Про дорожній рух", "Про автомобільні дороги" та постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 з метою збереження автомобільних доріг загального користування від руйнувань автомобільним транспортом загальною вагою понад 24 т і навантаженням на вісь більш ніж 7 т у період підвищеної температури повітря більш ніж 28 С власниками вулично-дорожньої мережі будуть введені обмеження для дорожнього руху та організований відстій великовагового автотранспорту.

Крім того, для забезпечення протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь будуть проводитися заходи по ліквідації неорганізованих з’їздів до лісових масивів, заплавів річок та місць відпочинку громадян або встановлюватись фізичні перешкоди (шлагбауми, дерев’яні стовпчики, тощо).

Обговорюючи стан доріг і вулиць Державтоінспекція Вінниччини звертається до учасників дорожнього руху з проханням інформувати власників вулично-дорожньої мережі про недоліки в утриманні доріг і вулиць, які загрожують безпеці дорожнього руху за телефонами: диспетчер ДП «Вінницький облавтодор - 0432-61-17-24 або до диспетчера Служби автомобільних доріг у Вінницькій області - 0432-67-01-92.

Останнім часом набуває стихійного характеру влаштування неорганізованих з’їздів з автомобільних доріг до власних осель громадян чи ділянок забудов без облаштування таких з’їздів технічними засобами організації дорожнього руху, чим створюється небезпека іншим учасникам дорожнього руху. Про такі факти громадяни можуть повідомити в Державтоінспекцію за телефонами: 0432-59-36-50 або 0432-59-33-33.



Переглядів: 3365
Поширень: 0