Телеканал Перший національний щотижня розповідає  про дітей, які чекають нашої допомоги. І чи не найскладніші випадки - це малеча з ураженнями центральної нервової системи. Цього разу - історія маленької Насті Локайчук.

Дитині майже 6 років, попри свій вік, вона вже перенесла 6 операцій. У Насті гідроцефалія, ДЦП та епілептичні напади. Найбільше дівчинка страждає від судом та сильних головних болей. Щоб припинити страждання дитини, необхідно зібрати 23 тисячі євро для лікування.

- Все йшло до того, що дитина мала народитися здоровою. Але на третій день побачила, що щось не те у дитини з нервовою системою,-  каже мати хворої дівчинки.

Лікарі заспокоювали Аліну, казали все минеться. Але материнське серце не помилилося. Настя дійсно була нездорова від народження.

- Дитина перенесла дуже тяжку інфекцію - токсоплазмоз, внутрішньоутробну і народилася з вираженими вадами головного мозку та ЦНС, - повідомив Володимир Волощук, дитячий нейрохірург обласної лікарні.

У Настусі гідроцефалія. Дівчинці зробили вже 6 операцій. У свої майже 6 років, дитина не тримає голівку, не може сидіти, повзати, не розмовляє. До того ж страждає від болісних судом.

- Даю ліки, але результатів немає. Дитина синіє, зупинка дихання, їй дуже боляче, головні болі після судом, - розповідає мати Насті.

Жодне лікування Насті не підходить. Поки не вдасться позбавитися від судом, дівчинку ніде не візьмуть на реабілітацію. І вона так і не почне розвиватися. Єдиний вихід - діагностика та підбір лікування в Іспанії. Порятунок Насті коштує 23 тисячі євро.

- На жаль, таких грошей ми не маємо, тому просимо усіх небайдужих відгукнутися, допомогти, адже дитина має право на життя. Лікарі дають надію, що якщо зняти судоми дитя почне розвиватися, -  говорить мати Насті.

Дівчинка росте без батька. Тож з грошима важко. Не вистачає навіть на необхідне.

Намагаються підтримати дитину односельці. Та статки в селі малі, тож і допомога відповідна.:

- Місцева влада давала по 200-500 гривень. Це раз на рік дають таку допомогу. Ми розставили скриньки по магазинах. Люди відзиваються: хто 10 кине, хто 20, -розповідає Наталя Таран, бабуся Насті.

Кожну спробу донечки стати на ніжки Аліна сприймає як велике свято. Вони з бабусею Насті готові боротися до кінця.

- Хоча Настя у нас не така, як усі дівчинка, не така як її однолітки, вона навіть не може тримати голівку. Але ми дуже її любимо, вдячні Богу, що вона у нас є, - каже Аліна Таран, мати Насті.

- Ми молили Бога, щоб тільки вижила. І вона вижила, а тепер ми просимо Бога, щоб ходила і говорила. Серце щемить, що Настя наша не ходить і головки не тримає. Дуже боляче на це дивитися. Дуже просимо людей, щоб допомогли, - говорить Наталя Таран, бабуся Насті.

ТЕЛЕФОН: 050 013-32-44 - Аліна

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ:

ПриватБанк

номер картки: 6762468846376485

отримувач: Таран Аліна Григорівна (мати)



Переглядів: 3975
Поширень: 0