Гордість Вінниці - це знаменитий в Україні та за кордоном Вінницький ансамбль барабанщиць. Готує дівчат до різноманітних виступів і змагань вінничанин Михайло Мацюк. Він досить творча особистість. Окрім того, що Михайло є тренером ансамблю барабанщиць, він займається танцями й грає у вінницькому гурті «Brandon from 19».

Як саме Михайлу вдається справляється з усім цим, дізнавалися журналісти сайту «Моя Вінниця».

Вінницький ансамбль барабанщиць

Займатися танцями Михайло розпочав у 5 років. До танцювальної зали хлопчину привели батьки, які є професійними танцівниками. З семи років Михайло уже брав участь у різноманітних конкурсах і навіть подорожував за кордоном

Міша Мацюк- Батько і мати є танцівниками, - розповідає Михайло. - Оскільки не було із ким мене залишати дома, вони постійно брали мене із собою на репетиції і роботу. Спочатку бігав актовими залами, спостерігав, як танцюють інші діти. І, як виявилось, прийшов і мій час. Не можу сказати, що це був мій вибір, на танці мене «затягнули», але я жодного разу у житті про це не пошкодував.

У 12 років хлопець почав грати на ударних інструментах і, відповідно, танцям уваги почало приділятись менше. Згодом Михайло почав працювати з вінницьким ансамблем барабанщиць.

- Як і коли усе розпочалося, не пам’ятаю. Якось усе сталося само-собою. Брат Павло працював на той час балетмейстером у ансамблі барабанщиць, і я подумав, що було б непогано працювати разом.

Михайло зізнається, що з дівчатами працювати важко. У кожної свій характер. Приходять дівчата 14-16 років, які й уявлення не мають, що таке ударні і як з ними працювати. Та усе приходить із часом.

- Аби дівчата хотіли вчитися, були наполегливими, даю їм зрозуміти, що за своє місце у колективі потрібно боротися, - каже Михайло.

Тренування із вінницькими барабанщицями забирає у молодого тренера чимало часу. У актових залах деколи доводиться сидіти до ночі. Інколи хлопець заздрить офісним працівникам, які відпрацювали і йдуть додому. Хоча погоджується, що і вони думають про те, що у нього робота цікавіша за їхню. Як кажуть, кожному своє.

Окрім того, що Михайло тренує ансамбль барабанщиць, він грає на ударних у вінницькому гурті «Brandon from 19».

Міша Мацюк

- Гурт створений у 2007 році. Я прийшов у 2008, - ділиться Михайло Мацюк. - Хоч про нас знає мало людей, але, тим не менш, нас запрошують на концерти у різні міста України. Грали у Чернівцях. Записали перший, надіюсь, не останній альбом. Граємо лише те, що подобається нам, що ближче до серця.

гурт «brandon from 19»

Вінницький музикант зізнається, що за танцями і за сценою трохи сумує. Віддаючи усю свою увагу роботі, Михайло і досі не знайшов своє кохання. А коханої людини, каже він, поряд не вистачає.

Підтримку у своїх починаннях, радість за здобутки отримує від рідних.

- Ми частенько з батьками та братом, сидячи за столом, обговорюємо роботу. Такі обговорення ще називаємо, «сімейні конференції», - ділиться Михайло Мацюк. - Батьки тішаться тим, що ми із братом Павлом продовжуємо сімейну справу.

Читачам «myvin» Михайло Мацюк побажав: «Займатися улюбленим ділом і не зупинятися на досягнутому. Вершини високі, дійти до них важко».



Переглядів: 10335
Поширень: 0