Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю затримали «на гарячому» командира військової частини, який за грошову винагороду намагався «вирішити» питання про непритягнення його до відповідальності за адміністративно-корупційне правопорушення.

Військовослужбовець, який незаконно звільнив з роботи свого підлеглого, за 1000 доларів США планував уникнути покарання.

Звільнений військовий звернувся до суду. Суддя визнав, що звільнення з роботи позивача було незаконним та зобов’язав командира військової частини особисто сплатити звільненому заробітну плату за ті місяці, що він перебував поза службою. Сума боргу склала понад 7 000 гривень.

Щоб не платити з власної кишені, командир видав наказ про відшкодування підлеглому заробітної плати з бюджету військової частини.

Коли корупційне правопорушення було виявлено, під час складання протоколу працівниками військової служби правопорядку командир вирішив «владнати» питання за гроші. Його було затримано «на гарячому».

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.ч. 1,2 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі». 48-річному військовослужбовцю загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.



Переглядів: 2754
Поширень: 0