Правоохоронці ознайомили підлітків з різними видами зброї, а також провели практичне заняття з тактики ведення вогню.

Разом з міліціонерами десятикласники стріляли зі справжньої зброї, долали смугу перешкод та у електронному тирі звільняли заручників.

Підліткам випала можливість поспілкуватися зі справжніми професіоналами своєї справи та дізнатися багато цікавого про нелегку та ризиковану професію міліціонера. У дітей було чимало питань, на які дорослі з задоволенням відповідали.

- Мені дуже сподобався цей захід. Від нього в мене залишилися незабутні враження. З дитинства мрію бути правоохоронцем, а сьогодні я остаточно в цьому переконався. В мене залишився ще рік навчання у школі, так що буду добре готуватися, аби моя мрія здійснилася, – ділиться враженнями Владислав Харковенко.

- Подібні заходи з старшокласниками ми плануємо проводити систематично протягом усього року. Адже вони сприятимуть вихованню у підростаючого покоління прагнення стати гідними громадянами нашої держави, допомагають визначитися з вибором професії, - говорить начальник центру професійної підготовки при УМВС Сергій Мерзлікін. - Не кожного дня підлітки мають змогу потримати у руках справжню зброю, адже вона завжди викликає цікавість не лише в хлопців, але й в дівчат.

- Чомусь прийнято вважати, що зброя – це чоловіча справа. Ці стереотипи давно потрібно ламати. Мені дуже цікаві і пістолети, і гвинтівки. Бачите, я першою хтіла стріляти, але хлопці не дають, - розповідає Анастасія Олехнович. – Ми попросимо класного керівника, щоб у новому навчальному році організували ще таку зустріч.

Напередодні літніх канікул працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей нагадали школярам, як поводити себе під час відпочинку. Один хибний крок може зіпсувати майбутнє. Адже вони у такому віці, що можуть нести кримінальну відповідальність за свої вчинки. Також адміністративна відповідальність за них покладена на батьків. Працівники міліції побажали підлітками провести літо так, щоб від відпочинку в них та їхніх рідних залишилися лише приємні враження.



Переглядів: 3538
Поширень: 0