Працівники міліції сьогодні виконували не менш відповідальну місію, ніж щоденна боротьба зі злочинністю. Адже кожна краплина крові може подарувати дитині надію на одужання, врятувати життя.

160 вінницьких міліціонерів здали кров для хворих дітей

Проблема благодійного донорства сьогодні надзвичайно актуальна, - каже завідувач відділу комплектування донорських кадрів Вінницької обласної станції переливання крові Сергій Придатченко. – Дуже багато дітей страждає від нехватки донорської крові і ми часто звертаємося до послуг платних донорів, на жаль, більшість людей хоче отримати за це гроші. Приємно, що молоді люди, які носять погони, крім того, що захищають правопорядок, віддають частину своєї крові і душі дітям.

160 вінницьких міліціонерів здали кров для хворих дітей

Сьогоднішня акція дасть можливість заготовити близько 50 літрів крові, а це біля ста доз компонентів крові, які будуть направлені в дитячі лікувальні заклади області.

Сергій Придатченко каже, що міліціонери часто приходять на допомогу, коли потрібна донорська кров в конкретній ситуації порятунку людей і вже близько десяти років поповнюють банк крові.

160 вінницьких міліціонерів здали кров для хворих дітей

Боєць спецпідрозділу «Беркут» Андрій Басараб, який разом з колегами долучився до сьогоднішньої акції, каже, що допомагати дітям – це благородний обов’язок кожного і для нього це не вперше. Йому вже доводилося здавати кров для порятунку дитини товариша, який звернувся по допомогу.

160 вінницьких міліціонерів здали кров для хворих дітей

Загалом в благородній акції «Відкрий серце для добра» взяли участь 160 правоохоронців. Крім морального задоволення від доброї справи міліціонери отримають додатковий вихідний.



Переглядів: 3341
Поширень: 0