Про це повідомляє пре-служба СЗГ УМВС України у Вінницькій області

Діяльність злочинного угрупування у бюджетній сфері припинили працівники Управління боротьби з організованою злочинністю. Службові особи одного з вінницьких державних навчальних закладів професійно-технічної освіти протягом трьох років нараховували стипендії неіснуючим студентам.

Майже 240 тисяч гривень державних коштів поклали у свої кишені п’ятеро посадовців.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, зловживаючи своїм службовим становищем, керівництво навчального закладу у змові з головним бухгалтером в офіційні документи на отримання стипендії внесли завідомо недостовірні відомості про студентів, які у цьому закладі не навчалися. Протягом трьох років «мертвим душам» щомісяця нараховувалася стипендія, яку за допомогою банківських платіжних карток отримувало керівництво закладу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.ч. 2,5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 366 КК України (службове підроблення). Фігурантам справи оголошено про підозру. За скоєння такого правопорушення їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.



Переглядів: 2856
Поширень: 0