Міська влада рекомендує підприємцям-власникам закладів торгівлі, установ та організацій, які надають послуги вінничанам, встановлювати камери відеонагляду ззовні будівель та робити свої заклади зручними та доступними для людей на візках. Таке прохання висловив на зустрічі з представниками бізнесу директор департаменту адміністративних послуг Сергій Кудлаєнко.

3 червня в залі засідань міської ради працівники департаменту адміністративних послуг зустрічались з власниками підприємств торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування та підприємцями-банкірами. Учасники зібрання обговорювали питання обладнання закладів відеокамерами та «тривожними» кнопками. Такі заходи допоможуть працівникам міліції оперативно розкривати злочини, якщо вони були скоєні поряд з закладом, а ДАІвцям – визначати винуватців ДТП.

«Звертаюся до вас з проханням встановити камери відеонагляду біля ваших закладів, це дозволить зробити наше місто більш безпечним, - говорить директор департаменту адміністративних послуг Сергій Кудлаєнко.Реалізацію комплексу заходів ми розпочали з себе – усі адмінбудівлі міської ради облаштовано системами відеонагляду та Wi-Fi».

Сергій Кудлаєнко обговорював з підприємцями і питання доступності закладів торгівлі та послуг для людей на візках. На сьогоднішній день комунальні заклади міста обладнані пандусами для того, щоб такі вінничани могли вільно потрапити до приміщень. Однак приватні заклади не всі їх мають. «До мене звернулася керівник громадської організації «Гармонія», щоб я доніс до вас прохання таких людей – якщо біля входу немає пандусу, то варто обладнати кнопку виклику, доступну для людини на візку, - каже Сергій Кудлаєнко. – Почувши відповідний звуковий сигнал, ваш працівник зможе допомогти людині потрапити у будівлю».

Директор департаменту адміністративних послуг зауважив, що ніхто не зобов’язує підприємців облаштовувати свої заклади камерами та кнопками, це лише прохання. Однак, відгукнувшись на нього, підприємці не лише зроблять наше місто безпечнішим та зручним для усіх вінничан, а й зможуть контролювати порядок біля своїх закладів та збільшити кількість відвідувачів. ​



Переглядів: 3463
Поширень: 0