Літня пора додає роботи співробітникам ДАІ, об’єм якої, незважаючи на канікулярний період, невпинно зростає. Адже в цей період діти залишаються без шкільної опіки, що може призвести до дорожніх автопригод. Аби запобігти можливим трагедіям на дорогах, співробітники ДАІ вишукують найкращі методи профілактики ДТП з дітьми. І розпочинають цю роботу влітку з оздоровчих таборів.

Більше 15 років працює табір «Зорепад», який існує на базі Вінницького міського Палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної. Цього року тут відпочиває 150 дітей, які є активними гуртківцями цього закладу. 4 червня до них завітали співробітники міського відділу ДАІ.

« Для дітей нашого табору ми створили гарні умови для відпочинку, - розповідає начальник табору «Зорепад» Наталія Підлісна, - для них підготовлені різноманітні пізнавальні програми, кожен з дітей за час перебування у таборі попрацює у таких гуртках як «Юний художник», «Умілі руки», «Плавання», «Футбол», «Інформатика», і т.д. Звісно не забуваємо ми нагадувати дітям і про власну безпеку на дорогах, адже вони щодня ходять до нашого закладу повз інтенсивний дорожній рух. Сподіваємося, що такі зустрічі з представниками ДАІ допоможуть дітям гарно орієнтуватися на дорогах, щоб уникнути біди».

«За усіма закладами оздоровлення і відпочинку дітей, які працюють на Вінниччині, закріплені співробітники Державтоінспекції, - розповів начальник служби профілактики УДАІ УМВС підполковник міліції Володимир Мотичко. – Відповідно до затверджених графіків профілактичною роботою охоплені усі дитячі табори, кожна зміна. Наразі при кожній ЗОШ працює дитячий табір відпочинку. Лише у Вінниці їх налічується 29. Проте жодна дитина не залишиться поза увагою Державтоінспекції».

Під час занять із дітьми співробітники ДАІ нагадали дітям Правила дорожнього руху, влаштувавши захопливі конкурси і вікторини. Захопливі враження у хлопчиків і дівчаток викликала також сучасна техніка старших друзів.

Інспектори ДАІ зі свого боку, запевнили, що і надалі даруватимуть малечі радість і намагатимуться зробити так, щоб жодна неприємність на дорозі не затьмарила їхнього дитинства.



Переглядів: 3671
Поширень: 0