Комунальники у дощові дні постійно обстежують та прочищають забиті решітки колодязів зливової каналізації. У такому посиленому режимі вони працюватимуть й надалі, поки йтимуть сильні дощі.

Потужний циклон приніс до Європи зливи та грози і викликав сильні підтоплення у багатьох містах.

повінь у Чехії

повінь у Чехії

фото із сайту trasyy.livejournal.com

У зв\'язку з повінню у Празі та інших чеських містах уряд оголосив про надзвичайний стан у країні. Зараз у столиці Чехії Празі триває евакуація населення. Через повінь закрили головну туристичну визначну пам\'ятку міста - Карлів міст. Не працює метро - вода пошкодила 51 станцію метрополітену. Крім того, в місті закриті школи і дитячі сади. На даний момент в Чехії загинуло семеро людей.

повінь у Чехії

фото із сайту news.finance.ua

Повінь в Німеччині визнано наймасштабнішою за 500 років . В цій країні від повені найбільше постраждало місто Пассау. Рівень води там піднявся аж на 13 метрів. Востаннє таке траплялося ще в 1501 році.

Загалом внаслідок повеней в Центральній Європі загинули вже 11 людей, ще кілька вважаються зниклими безвісти.

повінь у Німеччині

повінь у Німеччині

Фото із сайту gazeta.ua

Потужний циклон зачепив і Україну, практично по всій її території встановилася дощова погода. До кінця тижня у Вінницькій області синоптики також прогнозують дощі й грози і навіть на сьогодні за прогнозами – штормове попередження.

у разі затяжних і сильних дощів, масштабні підтоплення Вінниці не загрожуютьЗа даними відділу з надзвичайних ситуацій міської ради, навіть у разі затяжних і сильних дощів, масштабні підтоплення Вінниці не загрожують. «Через рельєф нашої місцевості паводку та сильних підтоплень у Вінниці не буде, - розповідає начальник відділу Олег Парфілов.Підтоплення у місті носять локальний характер і стаються вони, як правило, через засмічення решіток зливової каналізації та малих річок, які несуть дощові води у річку Південний Буг».

Локальні підтоплення можливі по вулицях Пирогова (в районі «Електромережі»), Талаліхіна (біля річки Тяжилівка), Форпостна (в районі гіпермаркету «Грош»), Могильчака, Димитрова, в районі Центрального автовокзалу. Під час інтенсивних опадів працівники КП «Вінницьке шляхове управління» обстежують й прочищають решітки колодязів зливової каналізації та русла малих річок, і першочергово роботи проводяться саме у цих місцях. Система зливової каналізації знаходиться у належному стані, але решітки час від часу забиваються листям, гіллям та сміттям, які приносить дощова вода. Та за словами комунальників, підтоплення стаються не через незначне забиття листям, а, як правило, по вині самих мешканців, які закривають решітки. Малі річки, які перетинають Вінницю, протікають, як правило, через приватний сектор і у них часто городяни викидають сміття. «У річки потрапляє різний непотріб і вода не може вільно стікати, - розповідає працівник департаменту комунального господарства Віталій Черноус. Нещодавно, наприклад, зіткнулися з ситуацією, коли жителі викинули у річку шматок ДСП, який перекрив вихід води через очисну решітку». Під час останньої сильної грози, яка сталася минулої п’ятниці, сміття загатило річку Тяжилівку, а все через те, що до річки викинули частину огорожі.

Якщо ж після дощу вода не має витоку та починає підтоплювати вулицю – мешканцям необхідно негайно зателефонувати у відділ оперативного реагування «Цілодобова варта» за телефоном 15-60. Працівники комунальної служби виїдуть за викликом та перевірять систему зливової каналізації.



Переглядів: 7328
Поширень: 0