— Роботодавцю вони подзвонили при мені, — розповідає Бондарчук. — Домовилися про зустріч і дали його номер телефону. Але в призначений час чоловік не прийшов. По мобільному ніхто не відповідав.

Жінка заплатила за послуги фірми 100 грн. Охочі орендувати житло через агентство мали заплатити 200 грн.

— Мені пообіцяли квартиру на вулиці 600-річчя, — розповідає жителька Вінницького району Любов Кот. — Іншому хлопцю при мені — на проспекті Космонавтів. Але телефон дали один і той же. Тільки йому сказали, що власницю звуть Оля, а мені — Крістіна.

28 січня до агентства почали масово приходити люди за поясненнями.

— Я ходив до цього агентства щодня, — розповідає Володимир Фещенко, 28 років, із Староміського райвідділу міліції. — Нас викликали і незадоволені клієнти, і працівниці, бо їм погрожували клієнти.

Усього в міліцію надійшло 28 заяв. Люди писали їх прямо в агентстві. Кримінальну справу в райвідділі не порушили за відсутності складу злочину.

— У них дуже грамотно складений договір, — каже Фещенко. — Агентство не зобов’язувалося працевлаштувати чи поселити людину — мали тільки дати інформацію. А за її достовірність фірма знімала з себе будь-яку відповідальність. Першим шести постраждалим працівниці фірми при нас повернули гроші.

Фірма ”Віва-Л” зареєстрована в Черкасах, у Вінниці мала представництво. У місті з’явилася наприкінці січня, а на початку лютого вже закрилася. Назва агентства ”Віва-Л” була написана маркером на папері, який кріпився до дверей офісу скотчем.


Переглядів: 3562
Поширень: 0