Триває заміна мереж та облаштування індивідуальних теплових пунктів (ІТП), а також встановлення системи SCADA, яка дозволить в автоматичному режимі здійснювати диспетчерське управління та збирати данні від котелень та ІТП. Загалом у цьому районі буде замінено 5,3 км труб в двомірному вимірі та встановлено 51 ІТП.

На вул. К.Маркса проводиться модернізація системи теплопостачання мікрорайону

Модернізація всієї системи теплопостачання – це досить масштабний та дороговартісний проект. Втім, у Вінниці цей процес вже вдалось розпочати в районі вулиці Карла Маркса. Покращити роботу мережі теплопостачання у цій частині міста допомагають швейцарські партнери. Ще у 2011 році було підписано відповідний меморандум, в рамках якого, серед інших компонентів, передбачена також реконструкція системи централізованого теплопостачання. Загальний бюджет проекту – 220,2 млн. грн., в тому числі: 176 млн. грн. – Швейцарський внесок; 22 млн. грн. – кошти міської ради; 22 млн. грн. – частка КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

На вул. К.Маркса проводиться модернізація системи теплопостачання мікрорайону

Реалізація проекту розпочалась ще у минулому році. Було виготовлено проектно-кошторисну документацію та підготовлено 43 приміщення під розміщення ІТП в мікрорайоні Карла Маркса; проведено реконструкцію водопровідної насосної станції по вул. К.Маркса,2, мережі водопроводу по пр. К. Маркса,40-16А, що дасть можливість забезпечити стабільне постачання гарячої води житлових будинків військового містечка.

Цього літа по вул. Карла Маркса триває реконструкція теплових мереж довжиною 5,3 км (на разі вже змонтовано 1,9 км трубопроводу). Ці роботи будуть завершені до початку опалювального сезону. Окрім цього, буде облаштовано 51 індивідуально-тепловий пункт в житлових будинках та встановлено систему SCADA для автоматичного регулювання та контролю параметрів теплоносія.

На вул. К.Маркса проводиться модернізація системи теплопостачання мікрорайону

«9 кілометрів старих мереж, які тут були, буде замінено на 5,3 кілометрів попередньо ізольованих трубопроводів. Це допоможе зменшити втрати тепла та значно покращити якість теплозабезпечення і гарячого водопостачання. Перше, що відчують жителі, це те, що при зміні погоди з’явиться можливість регулювати температуру теплоносія. А сама котельня, яка буде працювати в новій системі, буде більш заощадлива», - говорить міський голова Володимир Гройсман, який у вівторок, 18 червня, побував на об’єкті, де ведуться роботи.

На вул. К.Маркса проводиться модернізація системи теплопостачання мікрорайону

Наступного року в рамках продовження проекту зі швейцарцями модернізація системи теплопостачання буде проведена і на Тяжилові. Там буде реконструйовано котельню по вул. Баженова,15, що дозволить закрити дві малопотужні та неефективні котельні по вул. Москаленко,44 та Москаленко,39; відбудеться реконструкція теплових мереж довжиною 4 км та буде встановлено 49 ІТП та системи SCADA.

Після виконання усіх робіт по цих двох районах планується економити в рік майже 5,5 млн. кубометрів газу та зменшити річний обсяг викидів вуглекислого газу майже на 10 тисяч тонн щороку.



Переглядів: 10405
Поширень: 0