До підсумкового засідання, на якому і буде визначено Почесного громадянина, залишився тиждень. За процедурою кандидатуру, яку визначить спеціальна комісія, мають затверди виконавчий комітет та депутати міської ради.

Традиційно звання Почесного громадянина міста присвоюється перед Днем міста, а почесну відзнаку міський голова вручає під час урочистостей з нагоди Дня народження міста. Пропозиції щодо кандидатур на присвоєння звання збираються цьогоріч до 25 червня. Заяви можуть подавати трудові колективи, підприємства, організації, міські відділення наукових і творчих спілок, товариств, органи самоорганізації населення та загальні збори громадян.

На сьогоднішній день міська рада отримала подання на чотирьох кандидатів: вчителя з багаторічним стажем Тетяну Хворостовську (посмертно), колишнього міського голову та Заслуженого будівельника України Володимира Ваховського (посмертно), директора школи зі спортивної акробатики Леоніда Голяка та Леонтія Криворучко, який займав керівну посаду у Вінницькому обкомі та міськомі (посмертно).

Однак пропозиції ще приймаються до наступного вівторка, 25 червня, після чого комісія по розгляду матеріалів про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» визначить того, хто у цьому році отримає звання. Пропозиції необхідно надавати у паперовому вигляді за адресою: 21100, м. Вінниця, вул. Соборна, 59, виконавчий комітет, комісія по розгляду матеріалів про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці». ​



Переглядів: 3478
Поширень: 0